GTX 1660 Ti sisteme işlemci ve anakart önerisi

Hnezx

Centipat
Daha fazla  
GTX 1660 Ti+i3 10100F işlemci+ASUS Prime H410M a anakartım var.

İşlemcimi Ryzen 5 5500 ile değiştirmeyi.

Anakartımı da Gigabyte B450M k mATX ile değiştirmeyi düşünüyorum sizce nasıl olur?

GTX 1660 Ti+i3 10100F işlemci+ASUS Prime H410M a anakartım var.

İşlemcimi Ryzen 5 5500 ile değiştirmeyi.

Anakartımı da Gigabyte B450M k mATX ile değiştirmeyi düşünüyorum sizce nasıl olur?

Bütçe?

Bahsettiğin işlemci ile ortalama %20 oranında hızlanma yaşayacaksın. Bunun için anakart değişimini de düşünürsek, bu masraf bence gereksiz olur. Mevcut sistemde işlemci darboğazı yaşamıyorsan, ki bu zor görünüyor. Bence bu şekilde kullanmaya devam et. Ya da daha yüksek bir işlemci ile değiştirmeyi düşünebilirsin.

Bütçe değil de aralarından seçmem lazım bir de su anakartı alabilirim.

ASUS EX-A320M​

Anakartına BIOS Update yapman lazım bunu alırsan. 5500 yerine 5600 al daha iyi performans alırsın.

Hayır başka bir yere PC alıyorum ondaki parçaları değiştirmek amacıyla ama çok büyük bir şey değişmiycekse anakartı değişmeyi düşünmüyorum.

Hayır başka bir yere PC alıyorum ondaki parçaları değiştirmek amacıyla ama çok büyük bir şey değişmiycekse anakartı değişmeyi düşünmüyorum.

O halde yerinde olsam değişme yapmadan kullanırdım. Dediğim gibi %20'lik fark çok değil bana göre. Örnekleyecek olursak, mevcut işlemcinin 100 dakikada yaptığı işlemi 80 dakikada yapacaksın değişim yaparsan. Buna göre karar vermeni tavsiye ederim. Ki bu oyun performansını etkilemeyecektir, çünkü darboğaz yaşamıyorsun. Render alırken veyahut arka planda yaptığın işlemlerle alakalı bir performans artışı söz konusu.

ama asetto corsa oynarken online serverlerde cpu 99 oluyor

Bence birkaç sene sonra değiştir sistemini, parayla euro dollar al. Sistemin şu an gayet iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…