GTX 1660S Genel anlamda ekran kartı kullanımı düşük

bugrazeus

Picopat
Yer
Dünya
Ekran Görüntüsü (115).png

Ekran Görüntüsü (106).png

Ekran kartına yük binen kısımlarda ekran kartı kullanımı düşük, yük binmeyen kısımlarda yüksektir.
Sistemim: GTX1660 Super (Gigabyte)
Ryzen 5 3500X 2x8 16 GB RAM.
Arkadaşlar tüm oyunlarda ekran kartına yük binen kısımlarda ekran kartı kullanımı yüzde 65 olurken CPU kullanımı daha fazla oluyor. Bu da kasmaya sebep veriyor. Ekran kartına yük binmeyen kısımlarda CPU kullanımı düşük GPU kullanımı yüksek oluyor. Garantiye gönderdim ama bir şey yok dediler. Her şey günceldir. Normalde tüm bilgisayarlarda olduğu gibi stabil yüzde 97 olması gerek. FPS düşüşüne sebep veriyor.
Ekran Görüntüsü (105).png

Son düzenleme:
Evet bazı çekirdekler o sayılara vuruyor.Tüm çekirdekleri nasıl açıcağım?

Açacaksın derken Afterburner'da ekrana verme verisini açmandan bahsettim yanlış anlama. 😁

O zaman 6 sanal çekirdekten kaynaklanıyor bana göre o FPS değerlerini kaldıramıyor. Ayarları daha yükseltebilirsen bu sorun ortadan kalkacaktır tahminimce.

HDD kullanıyorsan bundan kaynaklı olabilir ayrıca 3500X'in 6 sanal çekirdeğinden de kaynaklı olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam 3500X ve 1660S'li hazır sistem alan bir çok kişi PUBG oynarken anlık takılmalar, yüksek CPU kullanımı ve düşen GPU kullanımından bahsediyordu.

Afterburner ile tüm çekirdeklerin verisini açmanı öneririm. Eğer bazı çekirdekler anlık %90-100'e vuruyorsa sorun bundan kaynaklı olabilir.
İnternetten biraz araştırdım ama 3500X'in çekirdek kullanımındaki ani artış sorunuyla alakalı bir şey görmedim. Direkt BIOS ayarı vesaire mi çekmesi lazım arkadaşın yoksa direkt CPU garantilik mi?

İnternetten biraz araştırdım ama 3500X'in çekirdek kullanımındaki ani artış sorunuyla alakalı bir şey görmedim. Direkt BIOS ayarı vesaire mi çekmesi lazım arkadaşın yoksa direkt CPU garantilik mi?

Sorun değil şöyle söyleyeyim bazı oyunlarda ayarlar çok aşağı çekilip FPS değeri artırılınca 1080P'de işlemci kullanım yüzdesi artıp GPU kullanım değeri düşüyor. RAM kaynaklı değil. 3500X ile pek bir şey bulacağını düşünmüyorum çünkü sadece Çin ile bazı 3. Dünya ülkelerinde satılmış bir model bu. Daha önce ben araştırmıştım ama hiç Amerika ve Avrupa kaynaklı bir şey bulamadım.

Bir üye daha önce bu videoyu paylaşmıştı sistemi aynıydı. Sorunu çok benziyor. 16 GB'da 8,5 GB RAM kullanımı tamam, SSD tamam, %90-95 ve üzerine anlık fırlayan çekirdekler soru işareti. Sanal çekirdek az olunca yük çok binebiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorun değil şöyle söyleyeyim bazı oyunlarda ayarlar çok aşağı çekilip FPS değeri artırılınca 1080P'de işlemci kullanım yüzdesi artıp GPU kullanım değeri düşüyor. RAM kaynaklı değil. 3500X ile pek bir şey bulacağını düşünmüyorum çünkü sadece Çin ile bazı 3. Dünya ülkelerinde satılmış bir model bu. Daha önce ben araştırmıştım ama hiç Amerika ve Avrupa kaynaklı bir şey bulamadım.

Bir üye daha önce bu videoyu paylaşmıştı sistemi aynıydı. Sorunu çok benziyor. 16 GB'da 8,5 GB RAM kullanımı tamam, SSD tamam, %90-95 ve üzerine anlık fırlayan çekirdekler soru işareti. Sanal çekirdek az olunca yük çok binebiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O benim videom :D . Bu olay benim videom buna göre yorum yapalım.
O fırlayan çekirdekleri önlemek için ne yapabilirim?

Eskiden bende de CPU 70 dereceyi geçince % kullanım artıyordu. Acaba dereceler biraz fazla mı ona karar veremedim. Bende eski nesil 77 watt değerinde i5 CPU var, hatta kasada harici fan da yok, kasa hava akışı da pek iyi değil ama 68 dereceyi görüyorum max. Yani değerleri karşılaştırdığımızda sanki CPU bir tık ısınıyormuş gibi geldi bana ama 70 derece çok mühim değil ama kabul edilebilir en son nokta da o.
Ki bence aynı şey ekran kartı için de geçerli. 80'e dayanmış gözüküyor.
Ne driverlarda sıkıntı var görünüşe göre ne de mekaniksel bir arıza var. O zaman aklıma en son sıcaklıklar geliyor. Ama dediğim gibi bu aletlerin sıcaklıkları kabul edilebilir mi pek emin değilim buna yakın sistemi olan başka arkadaşlar cevap yazarsa daha iyi olur.

Eskiden bende de CPU 70 dereceyi geçince % kullanım artıyordu. Acaba dereceler biraz fazla mı ona karar veremedim. Bende eski nesil 77 watt değerinde i5 CPU var, hatta kasada harici fan da yok, kasa hava akışı da pek iyi değil ama 68 dereceyi görüyorum max. Yani değerleri karşılaştırdığımızda sanki CPU bir tık ısınıyormuş gibi geldi bana ama 70 derece çok mühim değil ama kabul edilebilir en son nokta da o.
Ne driverlarda sıkıntı var görünüşe göre ne de mekaniksel bir arıza var. O zaman aklıma en son sıcaklıklar geliyor. Ama dediğim gibi bu aletlerin sıcaklıkları kabul edilebilir mi pek emin değilim buna yakın sistemi olan başka arkadaşlar cevap yazarsa daha iyi olur.
Kasam corsair spec 0.5. 2adet fan ile kullanıyorum. Ona rağmen sıcaklıklar böyle. Ekran kartım windforce modelidir. Adanada yaşıyorum. Ramların xmp desteğini açmak işe yarar mı?
Eskiden bende de CPU 70 dereceyi geçince % kullanım artıyordu. Acaba dereceler biraz fazla mı ona karar veremedim. Bende eski nesil 77 Watt değerinde i5 CPU var, hatta kasada harici fan da yok, kasa hava akışı da pek iyi değil ama 68 dereceyi görüyorum Max. Yani değerleri karşılaştırdığımızda sanki CPU bir tık ısınıyormuş gibi geldi bana ama 70 derece çok mühim değil ama kabul edilebilir en son nokta da o.

Ekran kartı kullanımı diğer kullanıcılarda stabil. Bende de stabil olsa bu problemlerin hiçbirisi olmaz.
AMD R9 280 ekrna kartı bile PUBG'de kullanımı yüzde 99. Ve hiç takılma kasma yapmıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı