R5 2600 ve GTX 1660S düşük performans veriyor

killaumut

Picopat
Katılım
29 Ağustos 2020
Mesajlar
38
Oncelikle merhaba, 3 ay once İncehesap'tan sistem aldım.
  • GTX 1660S, R5 2600X, 2x8 16 GB 3000 MHz RAM ve Gamepower 650+80 PSU.
  • Öncelik olarak PSU'dan çok cızırtı sesi geliyor ve işlemci fanı çok hızlı.
  • BIOS güncel değil.
  • PC'nin ayarlarıyla çok oynadım, sanal çekirdeği 12 yaptım.
  • Bilgisayarı ilk aldıgımda pek ses yoktu sistemde ve oyunlara düşüş girmiyordu, artık çok düşüş yiyorum. (Sadece CS:GO’ya girmiyor.)
İşlemcim kafayı yedi, 78 dereceyi gordu. Ekran kartı orta ayarlarda Fortnite %50-%70 takılıyor. Ekran kartında çok dalgalanma var. Hangi ayarı yaparsam yapayım düşüş giriyor ve World War Z'ye de düşüş girmeye basladı. CPU kullanımı 100'de 100'u gordu. Oyunda 78 derece oldu. Ekran kartı en fazla 60 takılıyor. Sistem bozuk mu çok korkuyorum. PSU fanı cızırtılı dedigim gibi. Formatı son care galiba. Bu arada CPU Performance Boost mu oyle bir şey varmıs. Açık mı bilmiyorum. Kapalı yapsam fark eder mi?
 
Bunları sen kendin de yapabilirsin.
İşlemcinde zaten 12 tane mantıksal çekirdek var.
CBP'nin eğer işlemcin ısınıyorsa kapalı olması daha iyi.
Termal macun satın alıp işlemcinin üstüne süz zibilyon tane video var bununla ilgili. Ayrıca format işini kendin de yapabilirsin :).
ben kendime güvenmiyorum benim moralimi bozan drop girmeyen akıcı oynadıgım oyuna drop girmesi ve 55 dereceyi geçmeyen işlemcinin 78 dereceye ulaşması ben bilgisayarcıya soylicem windows 10 home atsın ve driverleri kursun baska ne diyim bios yapmıyor maalesef biosu kendim yapıcam
 
Ağlayacak bir şey yok. USB belleğiniz varsa kendiniz de format atabilirsiniz. Format son çare ancak siz bayağı kurcalamışsınız, temiz çözüm bu olabilir. CPB açık kalabilir, fazla ısınırsa sonra kapatırsınız ancak formattan sonra kapatmaya gerek yok. Nvidia ekran kartının sürücüsünü kurmak çok kolay. PSU'dan cızırtı gelmesi de normaldir.
Hala devam ederse ne yapacağım ben, düşme devam ederse?
 
ben kendime güvenmiyorum benim moralimi bozan drop girmeyen akıcı oynadıgım oyuna drop girmesi ve 55 dereceyi geçmeyen işlemcinin 78 dereceye ulaşması ben bilgisayarcıya soylicem windows 10 home atsın ve driverleri kursun baska ne diyim bios yapmıyor maalesef biosu kendim yapıcam
Dostum yaşın biraz küçük sanırım. Kendine güven. Korkma internette birsürü video var kendin rahatça yapabilirsin.
Güç kaynağından cızırtı gelmesi normal mi? Benimki ölü gibi sessiz, cızırtı duysam söker servise gönderirim. İlk kez duydum normal olduğunu.
Bazı PSU'lar sesli çalışıyor. Yanlışım varsa düzeltin.
 
Dostum, yaşın biraz küçük sanırım. Kendine güven. Korkma internette bir sürü video var, kendin rahatça yapabilirsin.

Bazı PSU'lar sesli çalışıyor. Yanlışım varsa düzeltin.
Hocam, kafama takılan bir konu daha var. Ekran kartının RGB'si sadece mavi renk. RGB Fusion programında da gozukmuyor. Ekran kartında sorun olabilir mi? Format atacağım. Attıktan sonra yazacağım foruma. Beklemede kalın. Devam ederse düşme, cidden ekran kartında veya %90 islemcide sıkıntı var.
 
Dostum bilgisayarcıya yaptırma formatı, doğru düzgün yapmaz. Kendin çok kolay bir şekilde yapabilirsin.

Bilgisayarcıya vereceğin parayla gidip USB al.
 
Dostum, bilgisayarcıya yaptırma formatı, doğru düzgün yapmaz. Kendin çok kolay bir şekilde yapabilirsin.

Bilgisayarcıya vereceğin parayla gidip USB al.
Ben kendime güvenmiyorum ama deneyeceğim. Bu arada ilk format atılan USB ile yapılması gerekli değil mi? Bir de kafama takılan bir şey var. Ekran kartının RGB'si ilk aldıgım zaman sistemi hemen yanıyordu, artik 2-3 dakika sonra yanıyor ve butun renkler RGB yanması lazım; yesil, mor, pembe falan. Bende sadece mavi renk. Kendi RGB degistirme programında da gozukmuyor ekran kartı.
 
RGB'ye takılma bu kadar. Ekran kartı driverinda renk ayarlama varsa vardır yoksa boş ver. Sen sorunun çözümüne odaklarn. Format videoları izle Recep Baltaşın videoları gayet iyi.
 

Geri
Yukarı