GTX 1660S vs. RX 5600 XT

Eğer RX 5600 XT alacak kadar bütçeniz var ise kesinlikle 2060 ı öneririm zaten RX 5600 XT ve GTX 1660S ile denk bir kart değil. 2060 alıp hem RTX teknolojisini kullanabilirsiniz hem de nvdia driverlarının tadını çıkarabilirsin. Kullanan bir tanıdığımdan öğremdim RX 5600 XT Adrenalin diye bir driverı varmış ve arada siyah ekrana düşüyormuş, driver desteği çok zayıf.

RX 5600 XT yerine RTX2060 öneririm RTX teknolojisini kullanırsın hem de driver sorunu yaşamazsın.
İstersen tanıtılacak RTX 3000 serisiniz bekle RTX 3060 RTX 2080 gücünde olacak diyorlar ve vergilerle 4600 TL civarında olacak şeklinde bir söylenti var 1 aya kalmadan satışa sunulacak.

Merhaba, 6 ay öncesinde kendime bir sistem topladım. 6 ay önce amacım render yapmak olduğu için daha çok işlemciye yüklendim. Şimdi ise ekran kartımıda upgrade edip güzel bir sistem çıkarma peşindeyim.

Sistemim;
Ryzen 7 2700 3.2GHz.
AMD Radeon RX570 4 GB.
HyperX Fury 16 GB 2400MHz.
Gigabyte AB-350M.
500Watt PSU.

Bu sisteme hangi kartı yerleştirebilirim?
Aklımda GTX 1660S almak vardı ancak şu an kararım RX 5600 XT'ye kaydı.
Sizce hangisi benim için daha performanslı olur?
500 watt güç kaynağı hangi ekran kartını daha iyi optimize eder?
GTX 1660S ve RX 5600 XT arasında herhangi bir fark oluşur mu?

Şimdiden teşekkür ederim.
Ben olsam 1660S yi tercih ederdim. AMD kullanıyorum ve sürücüler çöküyor. Siyah ekran veriyor.

Merhaba, 6 ay öncesinde kendime bir sistem topladım. 6 ay önce amacım render yapmak olduğu için daha çok işlemciye yüklendim. Şimdi ise ekran kartımıda upgrade edip güzel bir sistem çıkarma peşindeyim.

Sistemim;
Ryzen 7 2700 3.2GHz.
AMD Radeon RX570 4 GB.
HyperX Fury 16 GB 2400MHz.
Gigabyte AB-350M.
500Watt PSU.

Bu sisteme hangi kartı yerleştirebilirim?
Aklımda GTX 1660S almak vardı ancak şu an kararım RX 5600 XT'ye kaydı.
Sizce hangisi benim için daha performanslı olur?
500 Watt güç kaynağı hangi ekran kartını daha iyi optimize eder?
GTX 1660S ve RX 5600 XT arasında herhangi bir fark oluşur mu?

Şimdiden teşekkür ederim.

Bence zaten ikisi de 1080P oyunculuk için ikisi de aynı çözünürlük içinse ucuz olanı tercih etmek daha iyi olacaktır. Zaten 4K'da ikisi de bir şey yapamaz. FPS farklarını falanda takma önemli olan uzun ömürlülükte AMD ekran kartı tarafında iyi değil ben AMD önermem. Sırf birkaç FPS iyi almak için alacaksanız sonra ısınınca ya da yazılım sorunlarıyla boğuşunca buraya yazmayın. Bilgisayardan çok iyi anlıyorsanız sorun çıkınca çözebilirseniz hangisini alırsanız alın. Ama kafa rahat olması için NVIDIA tercih edilir.

Sapphire RX 5600 XT alalı 4 ay oldu. Şu an 20.4.2 sürümünü kullanıyorum. Bugüne kadar 1 kere bile karttan veya yazılımdan yana sorun yaşamadım. Mersin sıcağında 66 dereceyi nadir gördü. Test sonuçlarına hiç bakmadım ama bu 16xx serisi neden abartıldı bu kadar anlamadım. Bütçe el veriyorsa ya RTX 2000 ya da RX 5000 serisi alınmalı bence. Tabi oynayacağın oyunlara göre de ihtiyacın değişiyor. Mesela RX 580 Pulse 8 GB ile ARMA III'te ortaya yakın ayarda hafif kasma varken şu anki kartta neredeyse ultra ayar (birkaç ayar kısık) gayet akıcı oynanıyor.

@Furkan___ uzun ömürlülükte AMD nasıl daha iyi olmuyor anlamadım. RX 570 ile 1050 Ti ilk çıktıklarında aynı fiyattı ve aralarındaki FPS farkı çok değildi. Bugün ise RX 570 direkt ikiye katlıyor 1050 Ti'ı.

5600 XT alıp geç veya yerine 2060 düşün. 1660S kas gücü olarak zayıf ve bu segmentin kartı değil RDR2 ve Battlefield'da %50 fark yiyor 5600 XT'den.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı