GTX 1660S yük altında 82 derece olması normal mi?

82-83 derecede FPS düşüşü olacağını zannetmiyorum. Kartın oyundayken frekansları ne durumda? Düşüş yaşanıyorsa eğer frekansta drop yapabilir.
Dün Sea of Thieves oynarken alt + tab attıktan sonra 1500'e kadar düştüğünü gördüm fakat alt + tab atılmadığı sürece frekansta düşüş olmuyor.
İşlemcin ne? Düşüşlerin kaynağı o olabilir. Kasanın hava soğutmasını iyileştirmende fayda var. 1660S o kadar ısınmaması gereken bir kart.
R5 3500X, işlemci fazla ısınmıyor en fazla 72 dereceyi görüyor.

Zotac model GTX 1660 Super kullanıyorum. Kış aylarında saatlerce oyun oynadıktan sonra 75-76 dereceyi görüyordu. Şu aralar oyuna girer girmez 81-82 dereceye vuruyor. Maksimum 83 dereceye çıkacak şekilde ayarlanmış, durum böyle olunca da sürekli FPS droplar yaşıyorum. Ekran kartı kullanımı sık sık düşüp yükseliyor. Boşta 39 - 40 dereceyi geçmezken, yük altına girince 82 dereceye vurması normal karşılanabilir mi? Ankara'da yaşıyorum ve hava sıcaklığı bugün 35 dereceyi gördü.

Kart temiz mi? Tozlanmış olabilir. Havalarda çok sıcak insanın derisini çıkarası geliyor.

Dün Sea of Thieves oynarken alt + tab attıktan sonra 1500'e kadar düştüğünü gördüm fakat alt + tab atılmadığı sürece frekansta düşüş olmuyor.
Frekans sabit ise sorun yoktur. Sıcaklıktan şüpheleniyorsanız fanları %100'de çalıştırıp oyununuzu test edip oynayın. Hala da drop varsa sorun başka bir şeyden kaynaklanıyordur.

Sıcaklık biraz yüksek fakat 82 derecenin FPS düşüşüne sebep olması düşük bir ihtimal genelde.
Oyuna girer girmez direkt o seviyeleri görüyor, bir süre oynadıktan sonra fanlar çok şiddetli ve sesli çalışmaya başlıyor. FPS 75'den, 37 - 38'e düşüyor.
Kart temiz mi? Tozlanmış olabilir. Havalarda çok sıcak insanın derisini çıkarası geliyor.
Fan yaprakları tozlanmıştı, sabah temizledim ama durum yine aynı. Sadece boştaki sıcaklığı biraz aşağı indi.
Frekans sabit ise sorun yoktur. Sıcaklıktan şüpheleniyorsanız fanları %100'de çalıştırıp oyununuzu test edip oynayın. Hala da drop varsa sorun başka bir şeyden kaynaklanıyordur.
Peki, deneyeceğim.
Rust'ta 82 dereceleri gördüm bende yeni 1660 Super Ventus OC modelinde.
O modelin daha soğuk çalışması gerekiyor diye biliyorum. MSI daha iyi soğutmaya sahip.

Oyuna girer girmez direkt o seviyeleri görüyor, bir süre oynadıktan sonra fanlar çok şiddetli ve sesli çalışmaya başlıyor. FPS 75'den, 37 - 38'e düşüyor.

Fan yaprakları tozlanmıştı, sabah temizledim ama durum yine aynı. Sadece boştaki sıcaklığı biraz aşağı indi.

Peki, deneyeceğim.

O modelin daha soğuk çalışması gerekiyor diye biliyorum. MSI daha iyi soğutmaya sahip.

Hocam Denetim Masası'ndan FPS'i 60'a sınırlayın belki menüde gereksiz yoruluyor olabilir. Grafikleri'de düşürebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı