GTX 1660S yük altında 82 derece olması normal mi?

RPM 1000-1500 olabilir mi? Çünkü 100-150 RPM normal bir değer değil soğutma için. Dün benim 5500 XT ile 1000-1200 civarı RPM'de 66 derece seviyesinde Cyberpunk 2077 oynadım. Tabii kasaya göre 70-75 derece normal ama RPM'e tekrar bak derim sıkıntı olmasın. @AyarsıZZ senin de kasa biraz kalitesiz maalesef 82 bana göre yüksek. Onu 75 seviyelerine indirebilirsen iyi olur. Temizlik, kasa bakımı işe yarayabilir filtreleri tıkanık olmasın.

İndirmeye çalışıyorum da pek çaresi yok, en son undervolt'a gidecek bu şekilde.

Senin kasaya baktım üstteki toz filtresini, öndeki ızgarayı bir temizlersin soğuk hava iyi girip, sıcak hava da iyi çıksın. Bir de kasanın arkası duvara veya masaya dayalı olmasın egzoz fan rahat atsın sıcak havayı.

Hocam kasam Corsair Spec-Delta RGB. Fan RPM değeri otomatik ve 76 derece olunca anca 400-500 RPM oluyor. 70 derece civarında 100-150 RPM civarında çalışıyor fanlar. Bazen bazı oyunlar da arada bir 1100-1400 RPM'e çıkıp sıcaklığı 55-60'a düşürtüyor. Sizin kartınız Sapphire diye hatırlıyorum. Benim kartımın modeli XFX. Hocam her ne kadar XFX daha sessiz olsa da Sapphire soğutma olarak daha önde.

Hocam grafikleri düşürmeyi denediniz mi?
Grafikleri 1 tık düşürüyorum, işlemciye fazla yük binmemesi için çok fazla düşüremiyorum.
Son çare olacak bir şey değil aslında, bir zararı veya performans kaybı olmaz.
Nasıl? Daha az güç harcayıp o sayede sıcaklığı düşürmüyor mu?
Dayalı değil ama duvara yakın sayılabilir. Egzoz fan ile duvar arasında 20 cm falan mesafe vardır, o mesafeyi biraz daha açmam gerekir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…