GTX 750 Ti sistem hangi oyunları açar?

CS2'yi akıcı şekilde oynatır, fakat GTA V için bir şey diyemeyceğim yeni gelen güncellemden ötürü. Güncelleme öncesi düşük-orta ayarlarda akıcı şekilde oynardınız.

Bayağı eski kartlar keşke bir GTX 1060 -1070 toplayabilirdi.
Kesinlikle ederi bu paralar değil. Ram'i ve PSU'yu arşa çıkarınca göz doyurmuş arkadaş anlaşılan. Ekran kartına da zaten anlamıyor diye yapıştırmış.

CS2'yi akıcı şekilde oynatır, fakat GTA V için bir şey diyemeyceğim yeni gelen güncellemden ötürü. Güncelleme öncesi düşük-orta ayarlarda akıcı şekilde oynardınız.
GTA 5'e hangi gelen güncelleme performansı düşürdü? Yanlış anlamayın, kendim GTA'yı yeni aldım. Benim sistem de konuda bahsi geçen sisteme yakın. Yüklemeyi düşünüyordum. İnternet kötü olunca araştırmadan iş yapamaz oldum.

Kesinlikle ederi bu paralar değil. RAM'i ve PSU'yu arşa çıkarınca göz doyurmuş arkadaş anlaşılan. Ekran kartına da zaten anlamıyor diye yapıştırmış.

GTA 5'e hangi gelen güncelleme performansı düşürdü? Yanlış anlamayın, kendim GTA'yı yeni aldım. Benim sistem de konuda bahsi geçen sisteme yakın. Yüklemeyi düşünüyordum. İnternet kötü olunca araştırmadan iş yapamaz oldum.

Öncelikle ailem internetten almıyor ikinci el almıyor tanımadıklarından almıyor yoksa ben de biliyorum ederi bu değil ne yapayım aldılar işte orada da alınabilecek bir tek bu vardı diğerlerinin durumu daha kötü ikinci olarak GTA 5 çok büyük bir grafik güncellemesi aldı çok yüksek ve yüksek grafiklerin karışımı ayarlarda oynadım yaklaşık 5 GB VRAM kullanıyor.

Konuda yanlış yazdım sanırım ben başka ekran kartına baktım 175W değil 60w ekran kartının linki bırakıyorum.
Gtx 750 ti

Son düzenleme:
Öncelikle ailem internetten almıyor ikinci el almıyor tanımadıklarından almıyor yoksa ben de biliyorum ederi bu değil ne yapayım aldılar işte orada da alınabilecek bir tek bu vardı diğerlerinin durumu daha kötü ikinci olarak GTA 5 çok büyük bir grafik güncellemesi aldı çok yüksek ve yüksek grafiklerin karışımı ayarlarda oynadım yaklaşık 5 GB VRAM kullanıyor.

Konuda yanlış yazdım sanırım ben başka ekran kartına baktım 175W değil 60w ekran kartının linki bırakıyorum.
Gtx 750 ti
Anladım kusura bakmayın. Zamanında benzer bir durum bende yaşamıştım.

Anladım kusura bakmayın. Zamanında benzer bir durum bende yaşamıştım.

Sorun değil keşke bana da söz hakkı düşseydi başka bilgisayarcıda ekran kartı parasının yarısına 1050 Ti vardı bunun fiyatına 1080 alabilirdim ama maalesef bu tanıdıktan alma mevzusu tüm Türkiye'nin ortak sorunu.

750 Ti zamanında çok kullandum. 2019 2020 senesinde GTA 5 ce CSGO yayını bile yapıyorum. 750 Ti özünde iyi karttır. Fakat eskidi. Nvenc kodlayıcısına sahip olduğu için güzel yayın yapabilyordum. İ5 4590 12GB Ram ile kullanmıştım. Aslında bu sistem yine birçok oyunu oynatır gibi bazılarını düşük bazılarını orta GTA 5 gibi oyunları VRam zorlayıncaya kadar açar oynarsınız muhtemelen. Fakat C2077 veya Elden Ringte 1050 ile biler 40 FPS zor alıyordum R5 3600 işlemci ile. BF1 , CS2, GTA5, ETS2, MC tarzı ortalıkta herkesin oynadığı oyunları oynarsınız muhtemelen. 24 GB biraz abartı olmuş o sistemde. Son olarak 750 Tİ 60Watt TDP si vardır. Ben 75 diye hatırlıyordum sanırım o 1050 idi. Kontrol ettim 60 Watt çekiyor. Şöyle düşün güncel sayılabilen RTX 3070 bile genelde birçok oyunda sorun yaşatmazken 220W 240W TDP değeri var. Watt değeri genelde performansla doğru orantılı oluyor. Bu bağlamda biraz 1050 1050 Ti kartları dışarda düşünebiliriz bence TDP değeri konusunda.

750 Ti zamanında çok kullandum. 2019 2020 senesinde GTA 5 CE CS:GO yayını bile yapıyorum. 750 Ti özünde iyi karttır. Fakat eskidi. NVENC kodlayıcısına sahip olduğu için güzel yayın yapabilyordum. i5 4590 12 GB RAM ile kullanmıştım. Aslında bu sistem yine birçok oyunu oynatır gibi bazılarını düşük bazılarını orta GTA 5 gibi oyunları VRAM zorlayıncaya kadar açar oynarsınız muhtemelen. Fakat C2077 veya Elden Ring'te 1050 ile biler 40 FPS zor alıyordum R5 3600 işlemci ile. BF1, CS2, GTA 5, ETS 2, MC tarzı ortalıkta herkesin oynadığı oyunları oynarsınız muhtemelen. 24 GB biraz abartı olmuş o sistemde. Son olarak 750 Ti 60watt TDP'si vardır. Ben 75 diye hatırlıyordum sanırım o 1050 idi. Kontrol ettim 60 watt çekiyor. Şöyle düşün güncel sayılabilen RTX 3070 bile genelde birçok oyunda sorun yaşatmazken 220W 240W TDP değeri var. Watt değeri genelde performansla doğru orantılı oluyor. Bu bağlamda biraz 1050 1050 Ti kartları dışarıda düşünebiliriz bence TDP değeri konusunda.

Bu belki 1-2 yıllık bir yükseltme RAM'ler o yüzden 24 GB ileride tekrar yükseltirsem o 16'nın yanına bir 16 daha takarım diye aldım aslında 😅 şu anda bana CS2 GTA 5 tarzı oyunlar yeterli zaten yeni oyunları çok oynamıyorum şu devirde 4 GB ekran kartı yetiyor bence. YouTube'deki testlerdeki verilere göre adam i5 4.nesil 12 GB RAM ve 750 Ti 2 GB ile RDR2 de 45 FPS alıyordu 1 yıl önce. Bu da 60 FPS alsa bana yeterli.

Bu belki 1-2 yıllık bir yükseltme RAM'ler o yüzden 24 GB ileride tekrar yükseltirsem o 16'nın yanına bir 16 daha takarım diye aldım aslında 😅 şu anda bana CS2 GTA 5 tarzı oyunlar yeterli zaten yeni oyunları çok oynamıyorum şu devirde 4 GB ekran kartı yetiyor bence. YouTube'deki testlerdeki verilere göre adam i5 4.nesil 12 GB RAM ve 750 Ti 2 GB ile RDR2 de 45 FPS alıyordu 1 yıl önce. Bu da 60 FPS alsa bana yeterli.
Hala gideri var. 750 TI özünde kötü bir kart değil. 1050 hatta 1650'yle bile o kadar aman aman diyebileceğimiz bir fark yok. Çok da takmayın kafanıza. İleride yeniden güncelleyebilirsiniz, işlemciniz 2060'ı besler diye düşünüyorum. Birde şöyle düşünün, benim arkadaşıma 5000 liraya HD5450 ve İ3 2.nesil bir sistem satmışlardı. Sistem dediğimde, işlemci anakart ekran kartı ve ram. Diğer parçaları eski kasasına taktırmış. Beterin beteri var yani.

Sorun değil keşke bana da söz hakkı düşseydi başka bilgisayarcıda ekran kartı parasının yarısına 1050 Ti vardı bunun fiyatına 1080 alabilirdim ama maalesef bu tanıdıktan alma mevzusu tüm Türkiye'nin ortak sorunu.
Yakın veriyorsa "güvenlidir" algısı neden hala var anlamıyorum. Arabalar için kırıldı aslında ama bilgisayar gibi işlerde inatla kötü şeyleri pahalıya alma durumu söz konusu. İtopya gibi siteler dolandırıcı deyip trendyol'dan ekranlı, ışıklı rgb'li 3.nesil bir bilgisayara 20k para veren insanlar tanıyorum. Araştırma yok bizim kültürümüzde.

Yakın veriyorsa "güvenlidir" algısı neden hala var anlamıyorum. Arabalar için kırıldı aslında kopama bilgisayar gibi işlerde inatla kötü şeyleri pahalıya alma durumu söz konusu. İtopya gibi siteler dolandırıcı deyip Trendyol'dan ekranlı, ışıklı RGB'li 3.nesil bir bilgisayara 20k para veren insanlar tanıyorum. Araştırma yok bizim kültürümüzde.

Bende anlamıyorum tanıdıktan alma işini ülkenin ortak sorunu bu.

Bilgisayar geldi iyi ki almışım iyi ki yapmışım parçalar yeni daha birkaç ay önce üretilmişler hepsinin garantisi var SSD son model bütün parçaların 2 yıllık garantisi ve değişimi var tanıdık diye montaj format parası almadı 1500TL de indirim yaptı kasayı da temizlemiş sağ olsun.

Bilgisayar geldi iyi ki almışım iyi ki yapmışım parçalar yeni daha birkaç ay önce üretilmişler hepsinin garantisi var SSD son model bütün parçaların 2 yıllık garantisi ve değişimi var tanıdık diye montaj format parası almadı 1500TL de indirim yaptı kasayı da temizlemiş sağ olsun.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı