GTX 750 Ti ve i3 7100 oyun esnasında "sinyal yok" hatası

!Alemdar!

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: Rtx 4070 12 gb oc
İşlemci: İntel i5 13400f
Ram: Xpg16+16 gb 3200 mhz
Anakart: ASUS Prime B760-PLUS D4
PSU: FSP 650-51aac 650W Power Supply 80 Plus bronz.
Depolama: 2 ssd +2 m2 ssd
Meslek
Uygulama Teknik Destek Uzmanı
Oyuna girince sinyal yok hatası alıyorum ama kasa çalışmaya devam ediyor lakin bazı programlar ile FPS sınırı koyuyorum mesela 60'da kapanıyordu 40 aldım kapanmadı.
Burda bu işlerden anlayan biri daha önce yardımcı oldu PSU yetmıyor dedi ama dün gece FurMark'a soktum 5 sanıyede 87 derece oldu ekran kartım yani tam olarak ekran kartımı bozuk PSU'dan mı oluyor tüm bunlar anlayamamadım bu arada 2 ekran kartım var GT 730 takınca hiçbir sorun yok GTX 750 Ti takınca oluyor bunlar.
Donanımlarım.
GTX 750 Ti.
Intel i3 7100.
ASUS H110MK anakart.
1 SSD.
1 HDD.
1 8 GB RAM.
PSU'nun fotoğrafı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağını ucuz alırsan, tüm sistemi eline alma gibi bir riskin var. Çünkü kaliteli değiller.

Bu yaşadığın sorunun bir başka versiyonunu yaşadım. Oyun oynarken atıyordu. Ama FPS değeri sabit, sıcaklık 50 derece.

Ne hikmet ise GPU frekansını düşürünce oyun oynanıyordu.

Frekansı düşürün ve diğer oyunlarda bu cökme sorunun çözülüp cozulmedigini yazın.

Bende RX 460 vardı. Güç kaynağı yetmiyor dedikleri için gidip aldım. Boşa almışım ama en azından yenilendi.

Rampage almayın. Ben FSP 500 60AHBC aldım. Sanırım en ucuz FSP modeli.
Çok ısınmanın sebebi GPU arızası değil, macunun artık mefta olmasıdır. Kaliteli bir macun ve termal ped alın. Kartın içini sokun ve pedleri yenisi ile değiştirin. Macunu da temizleyip yenisini sürün. Soğutma blogunda basınçlı hava vurdunuz mu kart fabrikadan çıkmış gibi olur.

Artik cok gec hocam sabredemedim yazmanizi cokdan aldim yani şu an takili olanin markasi bile yok ondan şu ankinden iyi olacaktir bu arada GPU mhrzini dusurdugum an gene sinyal gidiyor.

Artik cok gec hocam sabredemedim yazmanizi cokdan aldim yani şu an takili olanin markasi bile yok ondan şu ankinden iyi olacaktir bu arada GPU mhrzini dusurdugum an gene sinyal gidiyor.
Rampage PSU çok sıkıntı. Kargoya verilmedi ise iade edip biraz bekleyin.

Bende 2 hafta önce arada kaldım. Ya Rampage, ya FSP. Benim klavye farem Rampage, ama güç kaynağı konusunda ucuza kaçarsan sistemi kucağına alma ihtimalin var.

Hocam şu anki PSU 10 yillik 50 TL'ye aldm ikinci el ondan daha saglikli olur ama degilmi mantiken .

Hocam şu anki PSU 10 yillik 50 TL'ye aldm ikinci el ondan daha saglikli olur ama degilmi mantiken .
Gelince göreceğiz bakalım. Umarım sorun güç kaynağındandır.

Gelip takınca tekrar yaz. Beni de etiketle.

Gelince göreceğiz bakalım. Umarım sorun güç kaynağındandır.

Gelip takınca tekrar yaz. Beni de etiketle.

Tamam hocam yoksa oturup ağlarım artık öğrenci halimizle bir şeyler yapmaya çalıştık hayırlısı.

Tamam hocam yoksa oturup ağlarım artık öğrenci halimizle bir şeyler yapmaya çalıştık hayırlısı.
Son mesajı ben yazayım, mesaj atarsan, iki mesaj birleşip bana bildirim gelmez.

Bende öğrenciyim. Herhalde PC'nin en önemli parçası PSU'dur. Bozulduğu zaman yanında bir kaç parça götürür. Belki 2000 liralık ekran kartı, 1000 liralık anakart. Ama illa götürür.

Sorun çıkmasın diye dua etmekten başka şans yok.

Hocam güç kaynağını hala kargoya vermediler fan çokdan geldi anakarta bağlamayı denedim cha fan olan yere PC hiç görüntü gelmedi direk gç kaynagına bagladım çalıştı yani hala kesin değil ama ğüç kaynagının yetmediği buradanda belli niye açılmasın yoksa takınca fanı takınca PC açılmıyor uç uca yetiyor sanırım. İnşallah düşüncelerimiz doğru çıkar bilgi geçeyim dedim.

İnşallah dostum Cuma gününde elinde olur.

Beni etiketlemeyi umutma.

Yanlış bilgilendirme
Kardeşimden eski PSU kullanıyorsunuz. O Sisteme o PSU yetmez.

PSU fazlasıyla yeterli.

Tahminimce monitörünüz 1920X1080P çözünürlüğünde. Oyunu kendini 1080P üzerinde açıyor olabilir. Bu yüzden oyuna girdiğinizde alt+enter tuşuna basın. Çerçeve moduna geçecektir. Oyun ayarlarından çözünürlüğü 1920X1080 yapın. Ekran boyutunu Fullscreen yapın.

Daha önceden Rampage PSU’ların aslında o kadar kötü olmadığına dair bir konu açtım. Çünkü Plugloadsolutions sitesinde Rampage’in ürünleri mevcut ve attığım mail’de ürünün 80 Plus sertifikası almak için kaliteli bileşenlere sahip olması gerektiğini söylediler. Tabii ki bir Cooler Master, Corsair olmasa da alınabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…