GTX 750 Ti ve i3 7100 oyun esnasında "sinyal yok" hatası

!Alemdar!

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: Rtx 4070 12 gb oc
İşlemci: İntel i5 13400f
Ram: Xpg16+16 gb 3200 mhz
Anakart: ASUS Prime B760-PLUS D4
PSU: FSP 650-51aac 650W Power Supply 80 Plus bronz.
Depolama: 2 ssd +2 m2 ssd
Meslek
Uygulama Teknik Destek Uzmanı
Oyuna girince sinyal yok hatası alıyorum ama kasa çalışmaya devam ediyor lakin bazı programlar ile FPS sınırı koyuyorum mesela 60'da kapanıyordu 40 aldım kapanmadı.
Burda bu işlerden anlayan biri daha önce yardımcı oldu PSU yetmıyor dedi ama dün gece FurMark'a soktum 5 sanıyede 87 derece oldu ekran kartım yani tam olarak ekran kartımı bozuk PSU'dan mı oluyor tüm bunlar anlayamamadım bu arada 2 ekran kartım var GT 730 takınca hiçbir sorun yok GTX 750 Ti takınca oluyor bunlar.
Donanımlarım.
GTX 750 Ti.
Intel i3 7100.
ASUS H110MK anakart.
1 SSD.
1 HDD.
1 8 GB RAM.
PSU'nun fotoğrafı.

Son düzenleyen: Moderatör:
H.

Ocam monitörüm 1366 çözünürlük ve her yol denendi PSU markasız ölü gibi 10 yıllık bazı normal HDD takma kabloları bile gücü az veriyor o derece çalısmıyor ayda tak tak reset atıyor bayağı eski yani.

Zaten yanlış bilgilendirme yapmış. Ceza yemiş. Sen yine de mesaj atma. Yada yeni konu aç, oraya etiketle.

Zaten yanlış bilgilendirme yapmış. Ceza yemiş. Sen yine de mesaj atma. Ya da yeni konu aç, oraya etiketle.

Uzulerek soyluyorum ki sorun PSU'da degilmis guc. Kaynagim geldi taktim ama yine FPS'i artirinca tik diye. Bir ses geldi ve yine sinyal yok asiri uzuldum ha yinedw bosa gitmedi PSU cok isiniyordu ve pancar motoru gibiydi Rampage'de tikses yokacikmi kapalimi o bile anlasilmiyor o yonden iyi ve 8 pin GPU var belki ileride isime yarar ve sistemim biraz daha guvende @Furkan17TR

Aslında ben demiştim.

Aynı sorun benim de başıma geldi. Frekans düşürünce sorun çözülüyordu. Anakarttan gücü alamıyor, ya da veriyor ama kart alamıyor. Karışık.

Test etmenin tek yolu, Ekran kartını başka sistemde test et.

Yok hocam saldım ya kart arzalı belli.

Yok hocam saldım ya kart arzalı belli.
Daha önce de söyledim. Aynı şey başıma geldi.

Ekran kartının GPU frekansını düşürdüm. Yaklaşık 500 MHz düşürüp 700 MHZ yapıp ETS 2 girdim ve sorun çözüldü. 1000 yapınca sistem sapitiyordu. 900 MHz'e çekince sabit oynamaya başladım.

Sende frekansı düşür öyle dene.

Frekansı bayağı düşürdüm hiçbir şeye gırmeden yine gitti frekansı kurcalayınca da gidiyor.

Kart sıcaklığı yüksek mi? Sadece yüke girince mi gidiyor?

Sicakligida aninda artiyor ama izliyorum ondan degil yuzde 55'in uzerine cikinca kullanim CAT gidiyor. Ama frekans ayariyla oynarsam yuzde 5'de de gidiyor.

Sicakligida aninda artiyor ama izliyorum ondan degil yuzde 55'in uzerine cikinca kullanim CAT gidiyor. Ama frekans ayariyla oynarsam yuzde 5'de de gidiyor.
GPU arızası da olabilir.

Farklı bir bilgisayarda denemekten başka bir şans yok.

Ayrıca arkadaşına yardım etmeyene de arkadaş denmez. O ney ya. Altı üstü 1 ekran kartı çıkartıp takacak. 30 dakika sürmez test etmek. En azından arkadaşlarını görmüş oldun. İşin düşünce mırın kırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…