GTX 760 sistem darboğaz ve drop nasıl çözülür?

Miresdal

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar NVIDIA GTX 760 2 GB 256bit ekran kartı ve i5 2500 işlemci kullanıyorum. Bazı oyunlarda FPS yüksekken anlık drop yiyorum yani FPS 70-90 bir anda 15 30 düşüyor. Ani hareketlenmelerde falan bunun bir çözümü var mıdır? Ekstra işlemci veya ekran kartını ayar çekebilir miyim? Darboğaz da yapıyor olabilir mi?

Kendi sitesinden de indirebilirsin.

Baktım hocam sıcaklık değerleri falan değerler iyi uygulama 2 tane HDD var zaten 2 sine de iyi durum da diyor.

Baktım hocam sıcaklık değerleri falan değerler iyi uygulama 2 tane HDD var zaten 2 sine de iyi durum da diyor.
Performansı iyiyse o da elenir herhal ama kötüyse kaplamalar yüklenememe durumları olabilir drop yapar. Vakti gelsiyse temizlik ve macun yenilemeye girişebilirsin.

Performansı iyiyse o da elenir herhal ama kötüyse kaplamalar yüklenememe durumları olabilir drop yapar. Vakti gelsiyse temizlik ve macun yenilemeye girişebilirsin.

Hocam 3 hafta mı ne oluyor. Ekran kartı ve İşlemcinin termal değişimi kendimiz yapmıştık. Saf alkol le iyi CE temizleyip termal sürdük zaten Full performans ayarlarda işlemcinin sıcaklığı 70'i ekran kartının 60'ı geçmiyor.

Hocam 3 hafta mı ne oluyor. Ekran kartı ve İşlemcinin termal değişimi kendimiz yapmıştık. Saf alkol le iyi CE temizleyip termal sürdük zaten Full performans ayarlarda işlemcinin sıcaklığı 70'i ekran kartının 60'ı geçmiyor.
İşlemci sıcaklığı bu havalar için biraz yüksek bence oyunda hız düşüşü oluyor mu bakmak lazım. Msı afterburner ile bakabilirsin belki kullanıyorsundur.

Evet kullanıyorum hız düşüşü olduğunu nasıl anlayabilirim?
O kolay, yanında gelen rivatuner da şart sanırım. Ayar penceresinde osd'de göster var resimde de görürsün, ordan ayar yapman lazım işlemci hızını da açarsın.

O kolay, yanında gelen RivaTuner da şart sanırım. Ayar penceresinde OSD'de göster var resimde de görürsün, oradan ayar yapman lazım işlemci hızını da açarsın.

Hocam baktım açtım her şeyin hızına falan Arkham Knight da deneme yaptım. GPU ve CPU kullanımları aşırı farklılık gösteriyor drop yerken GPU %97'den %0'a düşüyor anlık ve 2'si aynan da bazı bölgeler de %98 %97 ile çalışırken bazı bölgelerde %50 %57'sini kullanıyor çekirdeklerin. Bunları sürekli kullanmasını falan ayarlayamıyor muyuz?

Hocam baktım açtım her şeyin hızına falan Arkham Knight da deneme yaptım. GPU ve CPU kullanımları aşırı farklılık gösteriyor drop yerken GPU %97'den %0'a düşüyor anlık ve 2'si aynan da bazı bölgeler de %98 %97 ile çalışırken bazı bölgelerde %50 %57'sini kullanıyor çekirdeklerin. Bunları sürekli kullanmasını falan ayarlayamıyor muyuz?
Yüke göre işlemci kullanımı değişecektir yani i5 2500 Cs 1.6'da %100 kullanıma hiç ulaşmaz mesela. Gta 5 önerilen işlemci olarak 3470 isterken, Arkham Knight 3770 istiyor yani işlemcin oyunun tam olarak akıcı olmasını sağlayamayabilir. İşlemci yükünü azaltmak için düşük çözünürlükte oynuyorsan 1920x1080 yapman faydalı olabilir. Ssd olsaydı iyiydi aslında ona kurup denenebilirdi.

Ha bir de işlemci hızını ekle Afterburdan onu kontrol et, işlemcin sanırım biraz düşük kalıyor sıcaklıktan hız düşüyorsa keyfi bozar.

Yüke göre işlemci kullanımı değişecektir yani i5 2500 CS 1.6'da %100 kullanıma hiç ulaşmaz mesela. GTA 5 önerilen işlemci olarak 3470 isterken, Arkham Knight 3770 istiyor yani işlemcin oyunun tam olarak akıcı olmasını sağlayamayabilir. İşlemci yükünü azaltmak için düşük çözünürlükte oynuyorsan 1920x1080 yapman faydalı olabilir. SSD olsaydı iyiydi aslında ona kurup denenebilirdi.

Ha bir de işlemci hızını ekle Afterburadan onu kontrol et, işlemcin sanırım biraz düşük kalıyor sıcaklıktan hız düşüyorsa keyfi bozar.

Hocam işlemci %100 kullanıyor çekirdeklerini ama oyun drop yani FPS düştüğü zaman ekran kartı da işlemci de kullanımı; ekran kartı %0'a, işlemci de %25'lere düşüyor. Onun sebebi nedir tam olarak biliyor musunuz? Sıcaklıklar %60 %70 arası 2 sininde onlar stabil.

Hocam işlemci %100 kullanıyor çekirdeklerini ama oyun drop yani FPS düştüğü zaman ekran kartı da işlemci de kullanımı; ekran kartı %0'a, işlemci de %25'lere düşüyor. Onun sebebi nedir tam olarak biliyor musunuz? Sıcaklıklar %60 %70 arası 2 sininde onlar stabil.
Drop girdiğinde kullanımlar düşer, ama teknik açıklamasını bilmiyorum. Dün Ets 2 oynarken bende de drop girince gpu %0 oluyordu sistemim çok zayıf normal. Ram kullanımı da programdan ekleyip oyun içinde kontrol edebilirsin sınırda geziyorsa drop yüksek ihtimalle olacaktır.
Kmspico gudubetini kullanmıyorsundur inşallah. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı