Gtx 760'ın Hangi Modeli?

Hangi ekran kartı ( numara olarak verdim )

• Oy verenlerin toplamı
    23
Kartların fiyatının farklı olmasının sebebi her firmanın kartı kendisinin yapmasıdır. Nvidia veya AMD dediğimiz ekran kartlarının sadece gpu'sudur. Geri kalan ise Asus, Msi vb. gibi firmalara kalıyor. Yani anlayacağınız Nvidia ya da AMD dediğimiz sadece o küçük siyah kare gpu. Kartın soğutması, kartın kendisi, üstündeki malzemeler, kullanılan materyal vb. hepsi bu firmalarındır. Bu yüzden fiyat farkı olması çok doğal. Biri çekirdek hızı ile oynarken diğeri bellek hızı ile oynuyor. Bir şekilde alınan referans karta performans ekliyorlar diyebiliriz.

Ayrıca performans olarak Zotac her ne kadar iyi olsa da uzun ömürlülük ve kalite olarak yetersiz kalıyor.
Benim bilgisayar için 1600Tl gibi düşük bir bütçem var. Siz olsanız aradaki farkları da değerlendirerek hangi kartı alırdınız ? Arada fazla performans farkı yok.

Benim bilgisayar için 1600Tl gibi düşük bir bütçem var. Siz olsanız aradaki farkları da değerlendirerek hangi kartı alırdınız ? Arada fazla performans farkı yok.

Ben olsam zotac alırdım keyfime bakardım ve overclock ile de uğraşmazdım Zotac ismini Asus gibi duyuramamıştır ama Asus gibi sağlam ve soğutması güçlüdür. İstersen farklı ekran kartları da önerebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya Msi ya da Asus alırdım. Tabi ki bu benim tercihim olurdu. Performans farkı olarak da biri 50 fps verirken diğeri 70 fps vermez. Arada taş çatlasın 3-5 fps oynar. Madem performanslar yakın o zaman kaliteli malzeme kullanan firmanınkini tercih etmem daha doğru olur?

Ya Msi ya da Asus alırdım. Tabi ki bu benim tercihim olurdu. Performans farkı olarak da biri 50 fps verirken diğeri 70 fps vermez. Arada taş çatlasın 3-5 fps oynar. Madem performanslar yakın o zaman kaliteli malzeme kullanan firmanınkini tercih etmem daha doğru olur?
Ben daha çok fiyat yönünden de bakıyorum. Zotac neden seçmezdiniz ki ? Çekirdek hızı da gayet güzel.

Tabi ki bütçeniz yetersiz kalıyor ise Zotac alabilirsiniz. Ancak bu fark ne kadar? 20 tl ise aradaki farkı vermeye değer. Zotac'ı kötülüyoruz çünkü rakipleri daha kaliteli ürünler yapıyor. Üst sınıf ekran kartlarına her zaman daha çok ilgi gösterilir ve bunların malzeme kalitesi daha iyidir diye düşünüyorum. O yüzden alabilecek gücünüzü yoksa Zotac alın. Ama şu da bir gerçek önermiyorum ve önereni de görmedim.

• Kullanılan bellek yongaları
  • Giriş çıkışlar
  • Kutu içeriği
  • PCB kalınlığı
  • Güç tüketimi
  • Soğutma tipi
  • Fan teknolojisi
  • Ek yazılımlar
  • Servis desteği
  • Tasarım
  • VRM ünitesi

Bu ve bunun gibi daha birçok şey kartın kalitesini etkiler. Bazı kartlarda aynı GPU'nun daha üst seviyeye OC olan sürümü bile olabilir.

Zotac ve Sppahire, aynı markadır. Eşit derece kalitesi düşüktür yani :) PC Parner diye bir firma.

Our Brands

Burada Sapphire'i açık açık söylememişler...

Şöyle bir durum var herkes bmw'ye iyi der ama sorunları yok mudur vardır değil mi ?

Herkes alfa romeo'ya kötü der ama dünyanın en sorunsuz arabalarından ve dünyanın en iyi viraj alan arabaları alfa romeo'lardır.

Olayı anladın mı bilmiyorum ama isteklerin doğrultusunda hareket et. Zotac kullanan arkadaşım var o.c bile yaptı en fazla yazın sıcağında odasına güneş vurduğu halde 50 derece idi kışın ise en fazla 30 derece gördüm dedi .

Birimiz asus birimiz Zotac öneriyoruz hangisine ısındıysan onu al kardeşim pişman olmazsın bu 3 marka kendinden emin ve devamlı markalardır :)

• Kullanılan bellek yongaları
  • Giriş çıkışlar
  • Kutu içeriği
  • PCB kalınlığı
  • Güç tüketimi
  • Soğutma tipi
  • Fan teknolojisi
  • Ek yazılımlar
  • Servis desteği
  • Tasarım
  • VRM ünitesi
Bu ve bunun gibi daha birçok şey kartın kalitesini etkiler. Bazı kartlarda aynı GPU'nun daha üst seviyeye OC olan sürümü bile olabilir.

Zotac ve Sppahire, aynı markadır. Eşit derece kalitesi düşüktür yani :) PC Parner diye bir firma.

Our Brands

Burada Sapphire'i açık açık söylememişler...
Tamam ben Zotac dan vaz geçtim. Msi GTX760 Twin Frozr Gaming nasıldır ? Msi iyi marka ayrıca güvenilir diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı