GTX 770 Ekranda Şekiller Çıkıyor ve bilgisayar Kilitleniyor

yigit533

Kilopat
Katılım
19 Haziran 2016
Mesajlar
42
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhabalar;
Sorunumu açıklamadan önce bilgisayarımın özelliklerinden bahsedeyim:
AMD FX-8320 8 çekirdek işlemci,
16 GB Ram,
Asus GTX 770 DirectCU II ekran kartı,
Samsung 240 GB SSD,
200, 265 ve 465 GB HDD,
Windows 10.

Her şey normal giderken, dün bilgisayarımı açtığımda ekranda şu şekilde şekiller çıkmaya başladı:
WhatsApp Image 2020-12-04 at 14.18.26.jpeg
WhatsApp Image 2020-12-04 at 14.18.27.jpeg

Öncesinde hiçbir güncelleme, uygulama, driver gibi bir şey de yüklemedim. Günlük kullanım için açtım ve karşıma bu şekilde şekiller çıktı ve bilgisayar dondu. Kapat tuşundan kapattım, bir kaç kere tekrar kapatıp açtım fakat oturum açtığım sırada veya bilgisayar açılırken, anakart logosunun gözüktüğü ekranda buna benzer şekiller çıktı ve bilgisayar dondu.
Daha sonra bu ekran kartımı çıkarttım ve sorunun donanımsal mı olduğunu anlamak için eski bir ekran kartımı taktım (Radeon HD 5450). Bilgisayar sorunsuz açıldı ve 2-3 saat kullandım, yani sorunun donanımsal olduğunu anladım.

Sizce, ekran kartım ömrünü yitirdi mi? Veya, eğer reballing işlemi yapılır ise kullanıma devam edilebilir mi? Reballing işlemi yapılabilir ise, bunun tahmini(standart) bir maliyeti var mı yoksa yapan firmaya göre değişir mi?
Bu arada, akla gelebilecek yolları denedim (2. slota takma, kablo değiştirme vs.)
Yardımcı olan/olmayan herkese teşekkür ederim.
 
Yanıtlarınız için teşekkür ederim, peki eğer reballing işlemi yaptırırsam, en azından 1-2 yıl daha götürme imkanı olur mu?
Yapan yer tecrübeli ise 5-10 sene bile idare edebilir ama o ekran kartına para harcamanızı tavsiye etmem fakat bütçe yoksa çöpe atmaktan iyidir.
 
Sanırım fırınlama veya reballing için gönderme dışında başka bir seçeneğim kalmadı gibi gözüküyor. En azından bana 6 yıl hizmet etti, fakat overclock bile yapmadığım halde sadece 6 yıl götürmesi beni biraz hayal kırıklığına uğrattı açıkcası.. Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
 
Sanırım fırınlama dışında başka bir seçeneğim kalmadı gibi gözüküyor. En azından bana 6 yıl hizmet etti, fakat overclock bile yapmadığım halde sadece 6 yıl götürmesi beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Normal aslında ekran kartları sürekli ısınıyor,soğuyor bu bir döngü tabi ki yıllar geçtikçe yıpranıyor ve elektroniğin şans olduğuna inanıyorum. Sıfır aldığım 2060s'de vram arızası çıkmıştı iade etmiştim geçmiş olsun tekrardan internette çok video var reballing yaptırmayacaksanız ısıtmayı deneyebilirsiniz hiç yoktan iyidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı