GTX 950 GTA 5 Performans Sorunu

Kutay Özmen

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta da olduğu gibi gtx 950 ekran kartım var. Fakat gta 5 1680x1050 cozunurlukte dıger hersey normal, shadow ve water hıgh ama 30-40 fps alıyorum(30 cogunlukla) arada kasmalar oluyor(arabayla yuksek hız yaptıgımda) ve ayarları degıstırdıgımde fps'de degısme olmuyor. Geforce experıence optımıze edemedıgı ıcın optımıze edemedım oyunu. Nasıl performansı arttırabılırım? Şimdiden teşekkürler. Ana kartı değiştirsem düzelir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin çok eski, şuan yapabileceğin en iyi şey sistemini ddr4 e yükseltmek ve skylake işlemci kullanmak i3 6100 işini rahat rahat görecektir. Anakartınıda değiştirmen gerekecek sana ramleri de katarsak 700-800 lira arası masraf çıkacak.
HDD' de eğer çok eskiyse onuda yenilemeni öneririm.

İşlemcin çok eski, şuan yapabileceğin en iyi şey sistemini ddr4 e yükseltmek ve skylake işlemci kullanmak i3 6100 işini rahat rahat görecektir. Anakartınıda değiştirmen gerekecek sana ramleri de katarsak 700-800 lira arası masraf çıkacak.
HDD' de eğer çok eskiyse onuda yenilemeni öneririm.
Hayır illa ddr4 gta 5 açacak diye birşey yok neden ddr4 mesela uygun bir amd sistem toplar veya düşük cl değeri isterse ddr3 toplar ddr4 zorunluğu nedir anlamıyorum.

Tamam işte işlemci ekran kartına darboğaz yapıyor. İşlemci kullanımı %90 demiş, ekran kartı kullanımı % 30-40 arası gidip geliyor demiş. Yani işlemci o ekran kartını daha fazla besleyemiyor. İşlemci % 90'da çalışırken ekran kartını en fazla ya da aşağı yukarı % 30-40 seviyesinde çalıştırabiliyor.
Hayır işlemci tam güçte çalışmıyor ki mesela ben de lol de iken gpu kullanımı %50 yi pek geçmiyor bu darboğaz anlamına gelmez furmark yükleyip test yapmalı.

Hayır illa ddr4 gta 5 açacak diye birşey yok neden ddr4 mesela uygun bir amd sistem toplar veya düşük cl değeri isterse ddr3 toplar ddr4 zorunluğu nedir anlamıyorum.

Hayır işlemci tam güçte çalışmıyor ki mesela ben de lol de iken gpu kullanımı %50 yi pek geçmiyor bu darboğaz anlamına gelmez furmark yükleyip test yapmalı.

Tamam da ddr3 sisteme uygun işlemci alacak yine vereceği paralar ram ve işlemci ile 500 ü bulacak en azından. 500 lira verip eski sistem toplayacağına 700-800 verip güncel sistem toplasın. Bunun neresi mantıksız. Adamın kullandığı işlemci ilk nesil biz 6.nesili bitirmek üzereyiz üretim teknolojisi bile değişmiş yani şuan gidip ddr3 sistem toplamak ileride mutlaka pişmanlık verecektir.

Ben işlemci konusunda adam akıllı ekran kartın varsa ve bütçen de varsa gözün kapalı intel alırsın. AMD işlemci konusuna şuan intelin rakibi olamaz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı