Çözüldü GTX 950 sistem sürekli yoğun olarak çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jotariel

Kilopat
Makaleler
1
Problemim 2-3 gündür sistem boştayken bile genelde CPU %20-%30 oluyor en az %12 civarına düşüyor disk kullanımı bazen SSD %80 olup bazen HDD %100 kullanımlara ulaşıyor ve hepsi sistem boştayken oluyor, kasadan anlayamadığım bir ses gelmeye başladı bu ses her 5 saniyede bir tekrarlayıp duruyor ve anlatmaya çalışırsam sesi böğürme gibi ama coil whine değil tiz değil bayağı kalın böğürme sesi coil whine olmadığına eminim ekran kartından gelmiyor. Malwarebytes ve Kaspersky ile detaylı taradım virüs çıkmadı bunun üzerine temiz kurulum yaptım ama sorun hala devam ediyor. Sayın Technopat sakinleri yardımlarınızı bekliyorum.
Sistemim;
ASUS Prime A320M-K.
HyperX 8 GB DDR4 3000MHz RAM HX430C15PB3.
ASUS GTX950 2 GB.
Ryzen 3 3100.
FSP Hydro K500.
Seagate Barracuda 500GB HDD.
Patriot Burst 240GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam, zaten Coil Whine yük altında daha çok belli olur.
Hocam yardımın için sağol problemi çözdüm yaşayan arkadaşlar olursa bir denemelerinde fayda var sistemi kapatıp bütün parçaları söktüm ve yaklaşık 30 dk kadar bekledim ve herşeyi yerine yeniden taktım ve birdaha temiz kurulum yaptım, ayrıca hocam cw değilmiş sesin kaynağı kasamın camıymış evde temizlik yapılırken üstüne düşmüş ve vidalama yerinin altında çatlak oluşmuş tabii benim haberim yoktu bundan bu olaylar ortaya çıkınca duyuldu kasayı camsız kullanırken bu bahsettiğim ses yok en kısa sürede yenisi tedarik edeceğim teşekkürler.
Hocam, HDD için test yapın. Seagate 500 GB biraz sorunlu. Beni pişman etmişti.

Hocam, Coil Whine PSU kaynaklı olabilir. Baktınız mı? Dediğiniz sesi fanlar da yapabilir.

Hocam yardımın için sağol problemi çözdüm yaşayan arkadaşlar olursa bir denemelerinde fayda var sistemi kapatıp bütün parçaları söktüm ve yaklaşık 30 dk kadar bekledim ve herşeyi yerine yeniden taktım ve birdaha temiz kurulum yaptım, ayrıca hocam cw değilmiş sesin kaynağı kasamın camıymış evde temizlik yapılırken üstüne düşmüş ve vidalama yerinin altında çatlak oluşmuş tabii benim haberim yoktu bundan bu olaylar ortaya çıkınca duyuldu kasayı camsız kullanırken bu bahsettiğim ses yok en kısa sürede yenisi tedarik edeceğim teşekkürler.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı