GTX 960 GTA 5 Düşük FPS Sorunu

WatchOZT

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar,

Bugün Technopat Youtube kanalında GTX 960 GTA 5 testini gördüm. Asus GTX 960'a sahibim. FX 6100 işlemcim ile 1440x900'de high ayarlarda şehir içinde 30-43 arası kırsal kesimde 40-50 arası FPS değerleri almaktayım. Fakat Recep ve Ali Bey'in yapmiş olduğu testlerde kart şehir içinde dahi 60-80 arasında FPS değerleri sunuyor. Oyun içinde nesnelerde geç yüklenmekte ve işlemcimin 6 çekirdeği de %90'a yakın kullanılmakta. BF4 gibi oyunlarda high ultra arası seçeneklerde rahatlıkla oynuyorum. Acaba ekran kartım mı sorunlu yoksa işlemcim darboğaz mı yapıyor? Ve yapıyor ise bunu nasıl aşabilirim ? Ayrıca Gigabyte GA-780T anakartım var ve aldığım günden beri BIOS güncellemesi yapmadım. Bu herhangi bir performans düşüklüğüne neden olur mu ? Teşekkürler, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun orijinal ve BIOS güncel. Şu an 37 FPS'yi gördüm. Geceleri 47 ve üstünü alıyorum ama gündüzleri bu değer 37'lere kadar düşüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'unuzun da 8.1 64 Bit olmasını öneririm. Ayrıca oyuna bir güncelleme daha geldi.
Windows dediğiniz şekilde Recep Bey. Tüm güncellemeleri de kurdum. Acaba kartda mı sorun var diyeceğim fakat BF 4'de yüsek ayarlarda 60 ve üzeri FPS'yi görmekteyim. İşlemci de sıkıntı var heralde oyun Intel ile daha iyi çalışıyor gibi. Sizce Fx-6100'den i3-4160'a geçmeye değer mi ? Yoksa overclock yaparak az 50 ve üzeri FPS elde edebilir miyim ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı