GTX 960'dan RTX 3060'a geçtikten sonra Valorant'ta ani takılmalar oluyor

forta

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Merhaba GTX 960 ekran kartından Gigabyte RTX 3060 eagle 12 GB ekran kartına geçiş yaptım. DDU ile sürücüleri kaldırıp yeni sürücüleri kurdum. Valorant girdiğim zaman ani takılmalar olmaya başladı. Sebebi nedir acaba? yanlış veya eksik bir şey mi yaptım merak ediyorum. Detaylı bir şekilde sorulara yanıt vereceğim şimdiden teşekkürler.

Şu an bir baktım ve boşta bu şekilde gösteriyor stok soğutucu kullanıyorum. Problem galiba buradan kaynaklı.

İşlemcin alev atıyor ne yaptın. Şimdilik BIOS'dan CPB (Core Performance Boost) kapat ve soğutucu siparişi ver. Büyük ihtimalle stok fan kullanıyorsun.

İşlemcideki fan tam oturmamış olabilir. Ekran kartını takacağım diye zorladıysan onu kontrol etmen lazım.

Eski ekran kartındayken böyle bir sıcaklık olmuyordu takarken bir sıkıntı olmuş olabilir kontrol etmem lazım.

İşlemcin alev atıyor ne yaptın. Şimdilik BIOS'tan CPB (Core Performance Boost) kapat ve soğutucu siparişi ver. Büyük ihtimalle stok fan kullanıyorsun.

Aynen stok fan kullanıyorum. GTX 960 kullanırken bir sıkıntım yoktu ama ekran kartı değişikliğinden sonra böyle oldu veya toz var ve işlemci macun bir yenilemem lazım stok soğutucu değiştiresiye kadar.

İşlemcin alev atıyor ne yaptın. Şimdilik BIOS'tan CPB (Core Performance Boost) kapat ve soğutucu siparişi ver. Büyük ihtimalle stok fan kullanıyorsun.

Önerebileceğin bir soğutucu var mı acaba?

Aynen stok fan kullanıyorum. GTX 960 kullanırken bir sıkıntım yoktu ama ekran kartı değişikliğinden sonra böyle oldu veya toz var ve işlemci macun bir yenilemem lazım stok soğutucu değiştiresiye kadar.

Elinde macun varsa doğru bir uyuglama yapıp geri monteleyebilirsin ama stok fan her türlü yetersiz o işlemciye, özellikle de 3060 Ti ile kombine edilecekse.

Önerebileceğin bir soğutucu var mı acaba?

Bende bundan var, güzel alet.

GTX 960 ile aldığın FPS ile RTX 3060 FPS aynı olmaz FPS 2 3 katı çıktığı için stok fan yetersiz kalıyor olabilir. Ama bence ya işlemci fanı dönmüyor ya da takarken kablo unuttun veya işlemci fanı tam oturmadı. RTX 3060 ile R5 5600 stok fan yeter diye düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim hem sana hem diğer arkadaşlara çok sağ olun.

Rica ederim, soğutucu siparişi vereceksen gelene kadar aleti kurcalamana pek gerek yok. Bir de kutusundan termal macunu çıkıyor ve bayağı kaliteli. Şimdilik BIOS'tan CPB kapatırsan bir miktar dizginleyecektir gelene kadar.

Şimdi alamam bir süre böyle idare etmem gerekiyor dersen, (elinde ekstra macun olmadığını düşünüyorum) tornavida ile stok fanın vidalarını kontrol edebilirsin belki tam temas etmiyordur ve gevşeme vardır.

Rica ederim, soğutucu siparişi vereceksen gelene kadar aleti kurcalamana pek gerek yok. Bir de kutusundan termal macunu çıkıyor ve bayağı kaliteli. Şimdilik BIOS'tan CPB kapatırsan bir miktar dizginleyecektir gelene kadar.

Şimdi alamam bir süre böyle idare etmem gerekiyor dersen, (elinde ekstra macun olmadığını düşünüyorum) tornavida ile stok fanın vidalarını kontrol edebilirsin belki tam temas etmiyordur ve gevşeme vardır.

Fanı söküp termal macun yeniledim videları iyice kontrol ettim bir sıkıntı yok şu an onlarla alakalı. Macundan önce ve sonra sıcaklık bu şekilde.

GTX 960 ile aldığın FPS ile RTX 3060 FPS aynı olmaz FPS 2 3 katı çıktığı için stok fan yetersiz kalıyor olabilir. Ama bence ya işlemci fanı dönmüyor ya da takarken kablo unuttun veya işlemci fanı tam oturmadı. RTX 3060 ile R5 5600 stok fan yeter diye düşünüyorum.

Macun yenilemeden sonra değerler bu şekilde hocam boşta sıcaklık değerleri bu. Fan almam lazım galiba 95 derece olursa sıkıntı değil mi olmazsa oyundayken bir sıkıntı olmaz kullanabilirim bir süre.

Dosya Ekleri

• işlemci sıcaklık.png
    işlemci sıcaklık.png
    14,7 KB · Görüntüleme: 33
  • sıcaklık işlemci.png
    sıcaklık işlemci.png
    14,8 KB · Görüntüleme: 47
  • işlemci sıcaklık.png
    işlemci sıcaklık.png
    14,7 KB · Görüntüleme: 37
  • sıcaklık işlemci.png
    sıcaklık işlemci.png
    14,8 KB · Görüntüleme: 34
Macun yenilemeden sonra değerler bu şekilde hocam boşta sıcaklık değerleri bu. Fan almam lazım galiba 95 derece olursa sıkıntı değil mi olmazsa oyundayken bir sıkıntı olmaz kullanabilirim bir süre.

Evet düzelmiş, en azından tehlikeli bölgeden ayrılmışın. Bu seni idare edecektir ama soğutucuyu ihmal etme, bu işlemciyi hem yeterince serin tutması hem de sessiz çalışması için şart. Müsait olduğun bir vakit alırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı