Arkadaşlar merhaba yaklaşık 2 ay önce ikinci el bir Acer laptop aldım.
Özellikleri ise;
-GTX 960M.
-i7 6700HQ.
-16 GB RAM DDR4.
-500GB SSD(yüzde 80 civarında boş)
Herhangi bir OC yapılmadı ayrıca hem Windows 10 hem de 8.1 kullanmayı denedim hiçbir fark olmadı. USB bellekten direk olarak format attım ve yeni Windows yükledim ve yazılımları da tam. Lütfen tekrardan yazılım yükledin mi gibi soruları sormayın. Her şeyini tamı tamına kurdum bütün yazılımlar yüklü şu anda Windows 10 da. YouTube videolarında benchmark izlediğim zaman bu özelliklerin temiz ve akıcı bir deneyim sağlaması lazım ancak CS:GO oynarken 100 FPS'den herhangi bir zorlayıcı olay olmadan (smoke içi veya efekler) yani gökyüzüne baksam bile 100'den 30'a düşüyor 3 saniye de bir ve tekrar yükseliyor. Ayrıca Rainbow 6 için de aynı olaylar geçerli orada da çok düşük FPS alıyorum. OC atmak gibi bir mantıkla da çözmek istemiyorum çünkü bu PC OC'suz çok rahat açması lazım. Ayrıca güç denetimi ayarları da yüksek performansa ayarlı yani onla da ilgisi yok. Steam'e veya CS:GO konsoluna işe yarayabilecek tüm kodları yazdım onlarda işe yaramadı. Stress testlerine de soktum ve sıkıntı çıkmadı. PC'nin ısınma değerleri ise yüksek. Masaüstünde 85-90 derece arası geziyor oyunlarda daha ölçmedim bundan kaynaklı mıdır bilemiyorum bu derece sorununu çözebilen biri varsa yardımcı olabilir mi?
Hocam çok ısınıyor demişsin, cihazın iç temizliğini yaptın mı çünkü benim cihaz da yağ gibi akarken 1 seneden sonra 30+ FPS verdiği oyunlarda kasıp takılmaya başladı ve en mühim sebebi iç kiriydi. Yani yazılım veya donanımsal bir arıza görünürde yoksa sebep muhtemelen bu olabilir. Bir de konu dışı ancak bu cihazı kaça aldınız 2.elde?
Yurt dışında yaşıyorum ancak cihazı ne ucuz ne de pahalı satın aldım. PC çok ısınıyor mu emin değilim ancak PC'yi temizledim macunda yeni. O derece değerleri de yanlış söylemişim kusura bakmayın. Boştayken 75 derece oluyor. GPU stres testine sokunca Max 90 oluyor. Benim asıl anlamadığım kısım FPS düşmesi olmuyor FPS yavaş yavaş 100'den 40'a iniyor sonra yine birkaç saniyede 100'e çıkıyor bu sürekli bir loop halinde. Boş bir alana baksam bile bu gerçekleşiyor. Ayrıca v. A. R ms değeride çok yükseğe çıkıyor (11.5 değerlerine).Ayrıca GPU testinde de aynı mantık oluyor birkaç saniye de ivmesi değişmeden 100e çıkıp 40'a iniyor.