GTX 970 Coil Whine Sorunu

Gabumon

Megapat
Daha fazla  
GTX 970 ekran kartımda Coil Whine çıktı. Çok ses çıkarıyor bu 7 gün oldu alalı. DMC 4 performance test yaptığımda 1000 FPS civarlarında 30 40 saniye sonra ekran tamamen bozuluyor böyle 1'er parmak arayla falan oluyor, ekran beyaz oluyor aşağı yukarı falan çıkıyor görüntü tamamen bozuluyor. Dota 2 girdiğimde 120 FPS sıkıntısız alıyorum ses çok az ekran kartında duyulmuyor bile neredeyse ama DMC 4 ya da DMC 5 açtığım zaman çok fena ötüyor. Birkaç gün önce böyle olmuyordu. Nvidia GeForce Experience yükledikten 1 gün sonra performans testi yapayım dedim. Ekran kartı deli gibi ötmeye başladı.

Ekran kartını Vatan Bilgisayar'dan aldım, 7 gün oldu. Değiştirebilirim değil mi?

Bugün vatana gittim 6 tane ekran kartı değiştirttim. yeni ekran kartı aldım ASUS STRIX GTX970 ondada var en düşük ses çıkaranını aldım. ve çoğu kartta artifact atıyo. 10 saatlik uğraş sonucu 50 tl kazık yiyip eve geldim DMC4 benchmark atınca artifact atıyo ekran kartı :( ne yapmalıyım ?

CW açtığın oyun ayarları bile etkiliyor. Bende mesela 980Ti MSAA 8x yaptığımda CW çıkıyor, TXAA yaptığımda ses gidiyor.

Ben EVGA GTX 980 Ti Superclocked ACX 2.0+ kullanıyorum.
Zaten nVidia G Sync teknolojili bir monitör kullandığım için V Sync özelliğini kapatsam bile G Sync sürekli etkin olduğu için en fazla 165 FPS alıyorum oyunlarda.
Sadece Fifa 16 oyununda fps limiti kaldırınca yükleme ekranında 2000 küsür fps olunca ekran kartından az biraz vızırtı sesi geliyor. O kadarcık da olsun artık.

Sen laftan anlamıyor musun? Monitörün 75 FPS destekliyor en fazla, sen istersen 10 bin FPS al, o şekilde oyunu asla oynayamazsın. Sen monitörün desteklediği değerin dışına çıktığın için böyle sorunlarla karşılaşıyorsun. 30'un altına düşmediği sürece FPS bir sorun olmaz, ama sen halen ısrarla 2000FPS'de oynayacağım diyorsun!

Son düzenleyen: Moderatör:
@Kakaki güzel kardeşim 2000 FPS de oyun oynamayacağım tabiki monitörüm 75HZ olsa da zaten genel alınan FPS 150 arasındadır. Ben Dota 2 ye girdiğimde Ultra da maximum alacağım FPS 120 zaten. Herkes 120 alıyor en normali de budur. Ama benim ekranım Dota 2 oynarken bozuluyorsa bunun her türlü sıkıntısı ve hatası vardır. Çünkü şuan kullandığım bilgisayar Dota 2 de 60 70 FPS alıyor. Ama yeterli gelmiyor 120 FPS ile oynarken ki farkı kendi gözlerimle gördüm. Ben bunca parayı sırf Dota 2 de FPS 120 olsun diye dökmedim. Güncel oyunlar ve yeni çıkacak oyunlar Yayıncılık vs. Bir çok şey için kullanacağım. Yoksa sırf ekran kartı parasıyla 1500 TL bir bilgisayar toplayıp her şeyi ballı kaymaklı oynayabilirdim. Fazlasına ne gerek olsun istediğim olmadıktan sonra ? Hatta şuanki kullandığım bilgisayarım bile yeterli oluyor.

Servise gönderin veya ekran kartını yenisiyle değiştirin. Artık çok fazla değişim yaptığınız için bence sorun kartta değil, sizde. Mutlaka yanlış bir şey yapıyorsun veya yaptın, tekrar tekrar kontrol et.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı