GTX 970 Gaming Anakart Seçimi

Z97 GAMING 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

Son karar bu kart mi ustalarim? Sanirim hepiniz bu karti onermissiniz. Biraz daha ekliyip bunu mu almaliyim. Msi Gtx 970 gaming 4g ve intel i5 ile bana nasil bi performans verir bu kart?

Arkadaslar simdi ekleme yapiyorum bu kart cok pahali geldi islemciden kismam gerekicek. Buldugum bu alttaki karti alsam nasil olur? Birde H97 ve z97 arasindaki fark nedir?

MSI H97 GAMING 3 Intel H97 Soket 1150 DDR3 3200Mhz(O.C) HDMI&DVI&DP Anakart - Vatan Bilgisayar

Son düzenleme:
Anakartın ideal bir anakart. Anakartın bilgisayar performansına doğrudan etkisi olmadığından fiyat performans sistemlerinde seçtiğin anakartın; işlemci ve ekran kartını desteklemesi yeterli.

@Firestorm.x92 Çarpan kilitli işlemci nedir hocam size zahmet açıklayabilir misiniz ?
Şimdi piyasada gördüğümüz işlemcilerde "Core Ratio" ( Çekirdek oranı, bu oran matematiksel olarak Core/Bus' tur.) adında bir faktör mevcuttur. Bu çarpan sayesinde işlemci içi frekans işlemci dışı frekans (BCLK) taban alınarak, artırılır veya azaltılır. İşlemci dışı frekans, işlemcinin dış bağlantı veriyolu (FSB) üzerinde üretilen frekanstır. Örnek verecek olursak BCLK 100 MHz ve Core Ratio 40 olursa işlemci frekansı 4.00 GHz olur. (100 x 10^6 x 40 = 4 x 10^9)
Çarpan kilidi açık işlemcilerde "işlemci çarpanı" diye de tabir edilen Core Ratio, değiştirilebilir. Çarpan kilitli işlemciler bu değeri ayarlamanıza izin vermez, işlemci fabrika çıkışlı değerde çalışır. Kilidi açmak için özel taban yazılımları yüklenebilir. Fakat bu durumda ürün garantisi iptal olur.

Hocam carpan kilit dediginiz olay OC yapilamaz demek yani degil mi? İslemci icin para bulabilirsem almisken i5 in en iyisi olsun deyip i5 4690k almayi istiyorum. Hatirladigim kadariyla OC yapilabiliyordu bu islemciye. Yanlis mi biliyorum yoksa. Bu islemci icin dogru bi anakart midir yukarda bahsettigim?

Bu arada ikinci bir ekran kartı almam şuan için mümkün gözükmüyor ama ikinci karttan bahsettiğiniz bu laptoplarda olduğu gibi atıyorum biri Nvidia biri Intel onboard kart olayı mı? Ne faydası oluyor bu sistemin.

Ayrıca son karar bu kart diyoruz sanırım "http://www.vatanbilgisayar.com/msi-...r3-1600MHz-hdmidvidp-anakart.html#genel-bakis"
Ekran kartım MSI Gtx 970 Gaming 4g olucak işlemci ise i5 4690k düşünüyorum. Aldığım zaman OC yapmamı tavsiye eder misiniz?

Son düzenleme:
Olay çok basit dostum, sonunda K olan işlemcileri overclock edebilirsin. H81 ile de overclock yapılıyor ama hiçbir verim elde etmezsin. H81 anakart aldığında boşuna sonunda K olan bir işlemci almana gerek yok. Sonunda K olan işlemci alacaksan Z97 çipsetli bir anakart alıp en yüksek verimle overclock yapabilirsin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı