GTX 970 Gaming Anakart Seçimi

@Aykutti Evet @Michael Scofield arkadaşımızın söylediği gibi de düşünebilirsiniz kısaca. Güncel olarak Intel' in B,H ve Q çipsetleri OC destekler, fakat bunun için tasarlanmamışlardır.
Gelişmiş OC ayarları ve çarpan kilidi açık olmadan pek de başarılı OC yapılamaz. Dolayısıyla K işlemci ve Z çipsetli bir anakart almanız gerekecek OC için. Onda da anakartın ne kadar OC stabilitesi sunduğu önemli. Bu bağlamda fiyat artacak.
4690 ve 4690K arasında bir kıyaslama yaparsak, aynı saat hızlarında 4690K, 5 dereceye kadar daha fazla sıcaklıklara ulaşır. OC performansıyla (çalışma frekansı) 4690K' nın hava soğutma ile 4690' a atacağı fark şansa göre %10 - %20 arasında değişir genellikle.
4690 alabilirsiniz H97 Gaming ile. Yanına da Zalman CNPS 5X Performa alırsınız daha iyi soğutma için.
Çift ekran kartından kastım, iki ekran kartının birlikte kullanılmasıdır. AMD ekran kartları için Crossfire, nVidia ekran kartları için SLI' dır bunu sağlayan teknoloji.
B,H ve Q çipsetli anakartların SLI desteği yoktur. Bir kısım örnekleri Crossfire destekler sadece.

Hocam cok sagolun bilgiler icin. Malesef durumum cift ekran karti yapmaya musait degil ve OC'de yapmak istemiyorum bana nedense riskli bir is gibi geliyor. Simdi sonuc olarak siz bana yazdigim MSİ gaming anakarti ve intel 4690 i oneriyorsunuz degil mi? Para ekleyip K almaya gerek yok yani bosuna islemcide. Anakartim da iyi sanirim. Son karar buysa en yakin zamanda ikiliyi almaya gidiyorum hocam?
MSİ h97 ve i5 4690

İşlemci performansı çok fazla etkilemiyor, ama ilerde overclock yapıp (hemen değil, ileride gerektiğinde) sistemin ömrünü biraz daha uzatabilirsiniz. Bence i7 4790K veya i5 4690K ile birlikte Z97'li bir anakart tercih edin.

@Aykutti Söylediğim gibi, şanslıysanız maksimum %20 fark elde edebilirsiniz. Bu farkı elde etmek için de güçlü bir soğutucu kullanmanız gerekir. Saf işlemci performansı gerektiren uygulama alanlarıyla işiniz yoksa, ki oyun bu kategoride değil, ya da OC ile uğraşmak istemiyorsanız, gerek yok o kadar fark ödemeye.

OC ile uğraşmana gerek yok, MSI Z97A GAMIG6, MSI Z97 GAMING 5 alırsan tek tuşla O.C yaparsın.
Onu kastetmedim, hobi olarak dedim.
Bu arada daha uzun ömürlü bir sistem için, "z97 + i5 4690k + güçlü bir soğutucu" yerine, "h97 + i7 4790 + uygun fiyatlı ortalama bir soğutucu" alınabilir. Arkadaş SLI veya CF düşünmediğinden söylüyorum bunu.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı