GTX 970 ile oyunlarda düşük FPS sorunu

bduruk

Hectopat
Daha fazla  
GTX970 GTA5 de kasma hissi veriyordu, daha önce de birçok kez konu açmıştım fakat sadece bir oyunda olduğunu düşünüyordum bu sorunun. Farklı oyunlar oynamaya başlayınca fark ettim tüm oyunlarda böyleydi bu, (Örneğin, Euro Truck Simulator 2'de şehir içinde oyun 60FPS yerine 53FPS veriyor fakat 53FPS değil de 13FPS de oynuyormuş gibi oluyordu ama o 53 yazısı değişmiyordu 13'e.). Yani ben daha çok grafik isteyip 30FPS'ye razı olsam oyun oynanmayacak seviyeye düşüyordu ve bu yaklaşık ocaktan beri böyleydi, ilk Dying Light'da fark etmiştim zaten. 2 monitör kullanıcısıyım (Samsung Syncmaster P2270HD ve ASUS VS229HA) ve Monitördendir diye ikisinde de denediğimde sonuç aynı oluyordu.

Geçen haftalarda başka bir sorun daha çıktı ve PS4'de 30FPS olan oyunlar kasmaya başladı aynı PC'de olduğu gibi. Ben de sorun monitördendir diye düşündüm artık. Ama monitörde sorun varsa, işin garip tarafı YouTube'da 30FPS video izleyince neden kasmıyordu. ASUS monitörümü oyun, Samsung monitörümü film-video ve PS4 için kullanıyorum bu arada. İki monitörün birden bozulmuş olma ihtimali mi daha yüksek yoksa PS4 ve PC'nin bozulmuş olma ihtimali mi ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak güzel kardeşim. Bunu 100-200 kere açıkladım belki bu forumda. Ama tekrar açıklayacağım. Durumu 1 kişiye bile daha anlatabilirsem ne mutlu bana. GTX 970'i sırf 3.5 GB Vram'den sonra yavaşlıyor diye kartı gerektiğinden fazla kötülüyorsunuz. GTX 770 ile ShadowMordor'u oynuyorsun evet. 6 GB Vram ihtiyacı önüne engel çıkartmıyor fazla. R9 290X'i ele alalım. Bu kart 4 GB Vram işlediğinde bir FPS düşüşü yaşatıyor mu? Hayır yaşatmıyor. GTX 970 yaşatıyor mu? Evet biraz yaşatıyor. Peki buna rağmen GTX 970, R9 290X'i geçiyor mu? Evet geçiyor. Yani GTX 970'in 3.5 GB Vram olayı kafaya takılmaması gereken bir olay.
Recep ve Ali abim bile anlamıyor Vram aşıldığındaki FPS düşüklülüğünü ve öneriyor. Yani afedersinizde hayatı boyunca PC koltuğundan kalkmayan, "şu grafiklerde şu FPS'yi alıyorum. Grafikleri yükseltirsem FPS'm orantılı şekilde düşecek mi?" sorularına cevap arayıp nVidia'ya ego tatmini için dava açan insanlar bu sosyalde kimsenin umrunda değil. GTX 970'in 3.5 GB Vram sorunu kartı gereğinden fazla kötüleyecek bir durum değil. nVidia bu sorunlu kartı ile neredeyse AMD'nin bütün kartlarını geçiyorken senin bu karta sorunlu demen doğru değil.
İstediğiniz oyunu istediğiniz grafiklerde oynatın GTX 970 ile. Normalde almanız gereken FPS 60 ike bu düşecek 54-55 FPS'ye.
Sonunda benim düşündüklerimi net bir şekilde anlayıp açıklayan birinin olması gerçekten çok güzel. Bu seferde anlamazsa arkadaş ne diyebiliriz ki artık. Sağolasın kardeşim.

Tamam güzel kardeşim sen çok haklısın sırf VRAM sorunu yüzünden bütün oyunlarda kasıyor.Zaten sizin köyde ineklerde uçuyordur eminim.
Yazdıklarımı ve verdiğim linki okudun mu cidden? 3,5 Gb Vram'i aşınca ortada bu tip sorunlar olabiliyor. GTA 5'te ne kadar Vram verirsen ver dahasını isteyen bir oyun. Durum bundan kaynaklanıyor olabilir. Bakın hala olabilir diyorum. Başka bir çözüm yolu aklınıza geliyorsa söyleyin arkadaşta faydalansın. GTX 970 mi kullanıyorsun? GTA 5'te varsa ve takılmıyorsa ayarlarını paylaş arkadaşta o ayarlara getirsin. Bakalım takılacak mı? Bu bile bizim tartışmamızdan daha yararlı olur. @JaroxJamaica Bende tam olarak bundan bahsediyorum. Gta 5 oyununda kartın Vram'ini aşmaya bağlı FPS düşüşleri gözleniyor değil mi? Oyun kartı 4 Gb olarak görüyor. Arkadaşta buna bağlı olarak ayarları köklemiş olabilir ve buna bağlı olarak takılmalar sorun olmuş olabilir. Derdimi size anlatamadım ki. Sanki ben dedim ki GTX 970'i çöpe atın GT 740 bağlayın.

Benden 10 yas kucuksun ve son 18 yildir.bilgisayar uzerine ihtisas yapan birine is ogretme guzel kardesim. Okuyarak degil yasayarak ogrenin bilgisayar dunyasini. Ben bu ise basladigimda windowsu komutlarla disketlerle kuruyorduk. Sen git yasitlarina ogret bu havadan dusme haberleri. Oldumu guzel kardesim.

Ayrica 2 tane rog um var ikiside gtx 970. Ben daha bir yerde takildigini hatirlamiyorum. The witcher 3 ten tut Gta ya ultra.
Her şey hallolur.

Paylaştığınız makaleyi okudum ve makalenin ana teması GTX 970'in 3.5 GB Vram'i geçtiği zaman güç yetiremediğini ve 3.5 GB Vram'in üstünü besleyemediği, buna bağlı olarak FPS düşüşleri yaşattığı yazıyor. Ben size diyorum ki GTX 970 ile adamlar 6 GB Vram isteyen Shadow Mordor'u 40 FPS'nin üstünde oynatıyorlar. Siz bana diyorsunuz ki Vram'i aşmaya bağlı FPS düşüşleri düyorsunuz. Ya bunu insan zor anlıyor hocam ve GTA 5, Shadow Mordor kadar Vram yemiyor. Siz burda diyorsunuz ki "sorunun Vram'i aşmaktan kaynaklı olabilir". Ayrıca GTA 5'i 1080P de bütün ayarları en yükseğe çıkartsanız bile 4000 GB Vram'i zor aşıyor. Ayrıntılı grafik ayarları hariç. Buna rağmen 60 FPS de oynatıyor GTA 5'i GTX 970.

Yazdıklarımı ve verdiğim linki okudun mu cidden? 3,5 Gb Vram'i aşınca ortada bu tip sorunlar olabiliyor. GTA 5'te ne kadar Vram verirsen ver dahasını isteyen bir oyun. Durum bundan kaynaklanıyor olabilir. Bakın hala olabilir diyorum. Başka bir çözüm yolu aklınıza geliyorsa söyleyin arkadaşta faydalansın. GTX 970 mi kullanıyorsun? GTA 5'te varsa ve takılmıyorsa ayarlarını paylaş arkadaşta o ayarlara getirsin. Bakalım takılacak mı? Bu bile bizim tartışmamızdan daha yararlı olur. @JaroxJamaica Bende tam olarak bundan bahsediyorum. Gta 5 oyununda kartın Vram'ini aşmaya bağlı FPS düşüşleri gözleniyor değil mi? Oyun kartı 4 Gb olarak görüyor. Arkadaşta buna bağlı olarak ayarları köklemiş olabilir ve buna bağlı olarak takılmalar sorun olmuş olabilir. Derdimi size anlatamadım ki. Sanki ben dedim ki GTX 970'i çöpe atın GT 740 bağlayın.
Aynen öyle. Düşür ayarları biraz insanoğlu ne kadar da doymak bilmiyor orta ayarlarda oyna.

Bak güzel kardeşim. Bunu 100-200 kere açıkladım belki bu forumda. Ama tekrar açıklayacağım. Durumu 1 kişiye bile daha anlatabilirsem ne mutlu bana. GTX 970'i sırf 3.5 GB Vram'den sonra yavaşlıyor diye kartı gerektiğinden fazla kötülüyorsunuz. GTX 770 ile ShadowMordor'u oynuyorsun evet. 6 GB Vram ihtiyacı önüne engel çıkartmıyor fazla. R9 290X'i ele alalım. Bu kart 4 GB Vram işlediğinde bir FPS düşüşü yaşatıyor mu? Hayır yaşatmıyor. GTX 970 yaşatıyor mu? Evet biraz yaşatıyor. Peki buna rağmen GTX 970, R9 290X'i geçiyor mu? Evet geçiyor. Yani GTX 970'in 3.5 GB Vram olayı kafaya takılmaması gereken bir olay.
Recep ve Ali abim bile anlamıyor Vram aşıldığındaki FPS düşüklülüğünü ve öneriyor. Yani afedersinizde hayatı boyunca PC koltuğundan kalkmayan, "şu grafiklerde şu FPS'yi alıyorum. Grafikleri yükseltirsem FPS'm orantılı şekilde düşecek mi?" sorularına cevap arayıp nVidia'ya ego tatmini için dava açan insanlar bu sosyalde kimsenin umrunda değil. GTX 970'in 3.5 GB Vram sorunu kartı gereğinden fazla kötüleyecek bir durum değil. nVidia bu sorunlu kartı ile neredeyse AMD'nin bütün kartlarını geçiyorken senin bu karta sorunlu demen doğru değil.
İstediğiniz oyunu istediğiniz grafiklerde oynatın GTX 970 ile. Normalde almanız gereken FPS 60 ike bu düşecek 54-55 FPS'ye.
Bosver boyle arkadaslara yetisemiyoruz forumda. Sadece birseyleri kotulemeye kalkip.kendilerini uzay çaginda sanan bir genc topluluk cikti piyasaya. 970 basini yesin bu milletin. Boyle bir karta laf edenlere tek diyecegim. Once alin kullanin sonra atip tutun. Neyse bu isin muhendisleri bile suanda dahi gtx 970 oneriyor f/p nedeniyle. Tek soyleyecegim insanlari dogru bilgilendiren insanlarin çogalmasidir. Insanlar dogruyu yanlisi ayirtedecektir. Birdahada bu 970 konularina katkida bulunmayalim çunku artik gerek yok.

Son düzenleme:
Msi Gtx 970 Gaming 4G kullanmaktayım. Bir keresinde bayağı bir zorlamayla GTA 5 oynarken 3600-3700 MB ram kullanımına ulaştım ve bayağı bir FPS düşüşü yaşadım. FPS 45-50 civarından 11-13 gibi bir seviyeye indi. Bence bu durum kartı 1080p ve 1440p ile kullananlarda bir soruna yol açmayacaktır. Zaten 4K oyun oynayacak kişi de bu kartı almayacaktır.

@Emre arkadaşımız gereken cevabı vermiştir. 4Gb'lik kartta 3600-3700 Mb civarında düşüş yaşamış. Dahada kanıta gerek var mı? Neyse sorunun en kısa zamanda çözülür umarım @bduruk . Anlamsız fanboyluk yapıyorsunuz. Tekrar söylüyorum kart güzel ama Emre arkadaşımızın yaşadığı sıkıntılar olabiliyor. Sorunun bundan kaynaklanmış olabileceğine inanıyorum.

@Emre arkadaşımız gereken cevabı vermiştir. 4Gb'lik kartta 3600-3700 Mb civarında düşüş yaşamış. Dahada kanıta gerek var mı? Neyse sorunun en kısa zamanda çözülür umarım @bduruk . Anlamsız fanboyluk yapıyorsunuz. Tekrar söylüyorum kart güzel ama Emre arkadaşımızın yaşadığı sıkıntılar olabiliyor. Sorunun bundan kaynaklanmış olabileceğine inanıyorum.
Sonuçta genel kullanımda hiçbir şekilde performansa etki etmeyen bir durum. Ancak kartı çok zorlandığınız durumlarda ortaya çıkıyor. Tarafsız olmak gerekirse evet bu bir sorundur fakat kullanımı neredeyse hiç etkilememektedir.

Bende onu diyorum işte arkadaş kartı zorlamışsa takılmalar yaşayabilir. Herkes yaşayabilir normal bir şey. Ama arkadaşlar aksini iddaa ediyor. Dertleri nedir anlamadım ki...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı