GTX 970 kaç yıl gider?

DX 12 desteği,DX 12 ile gelecek performans artışı,DX 11 in 2-3 yıl daha desteğinin süreceği ve DX 12 destekli oyunların önümüzdeki 6-7 yıl boyunca çıkacağını varsayarsak,Grafiğe önem vermiyorsan 4-5 yıl yeter o sana.

O fiyata R9 390 veya 390X almak daha mantıklı. Çünkü 390X, 970'den daha performanslı bir ekran kartı. 970'den daha fazla götürür.

@semcel
Arkadaşında dediği gibi, 2 yıl rahatlıkla high ayarlarda idare edersin.
Sonrada medium-low ayarlara düşerek, 4 yıl ve üzeri bir süre, sana sıkıntı çıkaracağı düşünmüyorum.

Bence şuan hiçbir şey alma. Gelecek ay Pascal ailesi geliyor. "Yine mi Pascal be kardeşim! Neymiş bu Pascal!" demenize gerek yok çünkü GTX 1080 önermeyeceğim sonuçta. Performans artışlarına ve kazançlarına bakarsın yeni mimari geldiğinde. Ondan sonra eğer Türkiye'deki fiyatlara bütçen yetmezse Amazon'daki fiyatlara bakarsın ve sana en uygununu seçersin. GTX 970 hala alınabilir. Almanı da tavsiye ederim. Ancak yeni mimariye 1-2 ay kalmışken olası bir hatadan korunmanızı öneririm. 1-2 ay daha idare edip biraz daha biriktirerek pişman olma olasılığını 0'a indirmiş olursunuz. Şimdi GTX 970 alırsanız mesela GTX 1070 çok büyük bir performans farkı açıp fiyat farkı olarak sizin o 1-2 ayda biriktirebiliceğiniz kadar olursa GTX 970 tarih olur sizin için, bence. Çünkü GTX 970 artık eski(!) mimari olmuş olur ve arada fiyat farkı yokken GTX 1070 ile geçirebileceğiniz rahat 4 yılı çöpe atmış olursunuz. 4 sene sonra oyunlarda medium ayarlarda verdiği 60FPS'yi GTX 1070 Very High'da verirse içinizde büyük bir hayal kırıklığı ve üzgünlük olabileceğini düşünüyorum. Ama işin bir de diğer tarafından bakarsak siz 1-2 ay bekleyip Pascal mimarisini performansını videolarda izlerken GTX 970'den aslında 5-6FPS dışında hiçbir farkının olmadığını görürseniz bu sefer yeni ekran kartı geldiği için GTX 970'in fiyatı ucuzlayacak ve siz ondan alıp kalan parayla diğer ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bu durumda hiçbir şüpheniz olmaz ve "İyi ki GTX 970 almışım. Boşuna GTX 1070'e para vereceğime farkı olmayan GTX 970 aldım bir de kendime -Samsung 850 Evo 250GB SSD- aldım ve GTA 5'de Loading beklemiyorum. Teşekkürler Technopat :)" diyebilirsiniz. Ben 2. durumdaki gibi beklemenizi öneririm.

Bence dostum en az 3 yıl High ayarlar , 4. ve 5.yıl medium ve en fazla 6 sene dayanacağını düşündüğüm için 6.sene low ayarlarda oynatacağını düşünüyorum :) Nedeni ekran kartı VRAM kullanımı giderek artıyor bu da Pascal mimariye doğurdu zaten. 4GB VRAM 2-3 yıla en az istenilen VRAM bile olabilir üst düzey oyunlarda :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı