GTX 970 Sistem Oyunlarda Çökme Problemi

Angriel

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar umuyorum ki konuyu doğru yere açtım. Tam belirli bir kategorisi olmadığından kararsız kaldım nereye açacağıma dair. Sorunuma gelirsek, belli başlı oyunlarda bilgisayarım sebepsizce kendisini yeniden başlatıyor. Sistemim GTX 970, i7 4790, 16 GB 1600 MHz RAM, 750w +80 power sup. Yani donanımsal olarak bir yetersizlik olduğunu düşünmüyorum. Crash yediğim oyunlar Kerbal Space Program ve Osiris: New Dawn. Isınma problemimi var diye düşünmedim değil fakat YouTuber olarak sık sık kayıt alıyorum ki R6 Siege, Darksiders 2, Just Cause 3, GTA 5 gibi oyunları hem kaydedip hem oynarken hiç bir sorun yaşamıyorum. Ki bir de render muhabbeti var. Bunlara rağmen o 2 oyunda kafasına göre restart atması aklımda soru işaretleri oluşturdu ve çözemiyorum sorunu. Sorunun kaynağını nasıl bulabileceğime dair yardımcı olabilirseniz sevinirim .

Sanıyorum ki herhangi bir fikir veya cevap yok

Güncelleme;
Hata ile ilgili daha detaylı bilgilere ulaştım. Sorun Kernel Power 41 denen bir meredden kaynaklanıyormuş
Hata raporunda ki parametreler bunlar.

Günlük Adı: System
Kaynak: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Tarih: 7.1.2017 13:52:32
Olay Kimliği: 41
Görev Kategorisi:(63)
Düzey: Önemli
Anahtar sözcükler:(2)
Kullanıcı: SYSTEM
Bilgisayar: Aurora
Açıklama:
Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
Olay Xml'si:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>3</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2017-01-07T10:52:32.756209900Z" />
<EventRecordID>3012</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Aurora</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">0</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
<Data Name="BootAppStatus">0</Data>
</EventData>
</Event>

Yardımcı olabilirseniz sevinirim

Not;

Kernel Power 41 hatasını alan arkadaşlar için, bir çözüm buldum gibi. En azından oyunda hata aldığım yer sorunsuz bir şekilde geçti şu anda. Bilgisayarınızda 1 den fazla ses driverı olmadığından emin olun. Nvidia son güncellemeden sonra kendi hd ses driverını kurmuştu, bunun yanında pc de realtek hd ses driverıda mevcuttu. Nvidia nın ses driverını kaldırdıktan sonra şu için sorun yaşamıyorum. Umarım kalıcı olarak çözülmüştür aksi bir durum oluşursa tekrar not düşerim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı