Öncelikle yorumun için teşekkürler. DDR4 upgrade'i daha çok render işiyle uğraşanlar için diye bir yazı okudum ve render yapmayacağım için DDR3 bana yeterli olacak gibi düşünüyorum.monitörü kendin seçebilirsin, bence bu sistem daha performanslı.
Yanlış bilginizi düzeltmek isterim. İ5 4690K'nın rakibi İ5 6600K ve İ5 6600'dır. i5 6600K'nın performansı İ7 rakiplerinden çoğundan daha iyi. İ5 4690K'dan da daha iyi. İ5 6400'ın rakibi İ5 4460, İ5 6500'ın rakibi İ5 4590'dır ve hepsi %10 daha performanslıdır. Skylake işlemciler, rakibi olan Haswell Refresh işlemciler %10 daha performanslıdır.Öncelikle yorumun için teşekkürler. DDR4 upgrade'i daha çok render işiyle uğraşanlar için diye bir yazı okudum ve render yapmayacağım için DDR3 bana yeterli olacak gibi düşünüyorum.
Ikinci olarak evet biliyorum 6500 serisi cpular Skylake ile güçlendirildi ve daha yeni bir teknoloji fakat benchmark testlerine baktığımda 4690K bir tık daha üst bir performans vermiş. Bu işte yeni sayılırım hatam varsa lütfen beni düzelt. Iyi forumlar dilerim.
Çok teşekkür ederim yorumun için. Bildiğiniz üzere Amerika'da OEM parçaları daha ucuz ve oradan alıp, montajlayıp buraya getireceğim. Aklımdaki yurtdışı fiyatı 1350-1400USD ki bu da extra vergiler ve fiyat şişirmeleriyle 5000-5500TL gibi bir fiyata denk geliyor ülkemizde. Şunu da belirtmeliyim; Fiyatın içerisinde monitör de bulunuyor.Yanlış bilginizi düzeltmek isterim. İ5 4690K'nın rakibi İ5 6600K ve İ5 6600'dır. i5 6600K'nın performansı İ7 rakiplerinden çoğundan daha iyi. İ5 4690K'dan da daha iyi. İ5 6400'ın rakibi İ5 4460, İ5 6500'ın rakibi İ5 4590'dır ve hepsi %10 daha performanslıdır. Skylake işlemciler, rakibi olan Haswell Refresh işlemciler %10 daha performanslıdır.
DDR4 konusu ise render ile alakası yok. DDR4 ile DDR3'ün fiyat ve performans olarak aralarında şuanlık fark yokken DDR4 almak geleceğe yatırım yapmak daha mantıklıdır. Zaten Skylake alırsanız DDR4 almak zorundasınız. Gelecekte DDR4 normal bir özellik gibi karşılanacak ve DDR3'ten daha çok performansa sahip olacak. Bu kadar bütçe varken elbette DDR4 almalısınız yani Skylake bir sistem toplamalısınız.
Siz bize tam olarak neler istediğinizi ve en fazla ne kadar bütçe ayırabileceğinizi söyleyin. Size en iyi sistemi toplayalım. Böyle olursa konu karışık olur.
Yurtdışında sistemi toplayıp buraya direk sokamazsınız çünkü yurtdışından anakart gibi parçalar ülkemize sokulmuyor. Bu yüzden yurtdışından toplayıp buraya getirmeniz mümkün değil. Ancak bazı uygun parçaları yurtdışından alıp Türkiye'de sistemi toplarsanız daha kârlı olursunuz.Çok teşekkür ederim yorumun için. Bildiğiniz üzere Amerika'da OEM parçaları daha ucuz ve oradan alıp, montajlayıp buraya getireceğim. Aklımdaki yurtdışı fiyatı 1350-1400USD ki bu da extra vergiler ve fiyat şişirmeleriyle 5000-5500TL gibi bir fiyata denk geliyor ülkemizde. Şunu da belirtmeliyim; Fiyatın içerisinde monitör de bulunuyor.
Şimdiden teşekkürler.
Hayır hayır. 2 ay sonra bizzat gidip kendim getireceğim amerikadan uçak vasıtasıyla. Shipping ve ya benzeri bir kargo yoluyla gelmeyecek toplayıp getireceğimden doğrudan kişisel eşya olarak geçireceğim.Yurtdışında sistemi toplayıp buraya direk sokamazsınız çünkü yurtdışından anakart gibi parçalar ülkemize sokulmuyor. Bu yüzden yurtdışından toplayıp buraya getirmeniz mümkün değil. Ancak bazı uygun parçaları yurtdışından alıp Türkiye'de sistemi toplarsanız daha kârlı olursunuz.
Size 5500TL bütçe için tek sorum olacak. Mini-ITX bir şekilde Graphite 380T kasalı bir sistem ister misiniz yoksa Midi Tower ATX sistem mi? Ona göre çok güzel bir sistem toplayabilirim.
O konuda tam bir bilgim yok.Hayır hayır. 2 ay sonra bizzat gidip kendim getireceğim amerikadan uçak vasıtasıyla. Shipping ve ya benzeri bir kargo yoluyla gelmeyecek toplayıp getireceğimden doğrudan kişisel eşya olarak geçireceğim.
Tercihim Mid-ATX Casedir her zaman.
Herhangi bir gümrük ücreti ödenmeyecek. Şimdiden teşekkür ediyorum.O konuda tam bir bilgim yok.
Ekran kartını 2 ay sonra alacaksanız ozaman Pascal ve Polaris mimarili ekran kartı alırsınız. GTX 970 veya R9 390X almanıza gerek kalmaz.
Normal kasa olarak Amazon'dan bir sistem toplayacağım. Ancak gümrük dahil 1400$ mı olacak yoksa Türkiye gümrüğü hariç mi? Eğer hariçse müthiş bir sistem oluşturabilirim.
Size bir soru soracağım. Şimdi yurtdışına gittiğimizde kendimiz ürün getirirken hiçbir gümrük vergisi ödemiyor muyuz bu PC bileşenlerinde? Eğer öyleyse bende 1500$'a sistem toplamak istiyordum da eğer yurtdışından sistemi alırsak gümrük ödemiyorsak çok güzel bir sistem kurabilirim. Çünkü normalde TL'ye göre 3500TL, Yurtdışına göre 1500$ bütçem var ve 3500TL'ye aşağıda vereceğim sistem toplanmıyor maalesef. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.Herhangi bir gümrük ücreti ödenmeyecek. Şimdiden teşekkür ediyorum.