Gtx 980 Oyunlarda GPU kullanımı düşme sorunu

zeynep_bulut

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ekran kartım oyunlarda ara sahnelerde ekran kartı kullanımı %50 düşüyor. Bu da kasma sorunu yaratıyor. Ne yapmam gerek ?

Son düzenleyen: Moderatör:
bir çok oyunda böyle ben bu kullanımı %99 sabitlemek istiyorum
O şekilde karar vermezsin. Ona ekran kartı karar verir. Kullanımın düşük olması kullanmadığı anlamına gelmez. Masaüstü kullandığından dahiliyi kullanıyor gibi birşey de söyleyemezsin. Kalite ayarlarını düşürüp yükselterek ortalama bir performans alabilirsin.

Nasıl yok sürekli tam performans çalıştırabiliyorsun. Yazın yeni nesillere geçeceğim zaten yaza kadar 60 derece çalışsın. Ama nasıl yapılıyor bilmiyorum @Murat5038

Ekran kartından bahsediyoruz. Ekran kartında sadece bir seçeneği var o da ekran kartına risk yaratır. O yüzden standart ayarlarda normal bir kullanıcı ayarı yok.

Nasıl yok sürekli tam performans çalıştırabiliyorsun. Yazın yeni nesillere geçeceğim zaten yaza kadar 60 derece çalışsın. Ama nasıl yapılıyor bilmiyorum.
Öyle birşey yok dediğim gibi. Laptop olsaydı yukarıda dediğim sıkıntı çıkarıyor diyebilirdim. Ancak masaüstülerde gpu dahiliye geçmeyeceğinden kendi gücünü zaten kullanır. Kendi gücünü ise oyuna göre kendini ayarlar. Oyun ayarları için dediklerimi uyguladın mı?

Evet şimdi bazı oyunlar da dikkatimi çekti, Dying Light ve Bioshock infinite oyun sırasında da anlık kullanımı düşüyor. Ve kasmalar yapıyor @Murat5038

Bu düşmeleri fazla olmasını engellemek için oyun ayarlarını biraz düşürmek yeterli olacaktır. Gereksiz efektleri de kapatırsanız akıcı oyun oynarsınız.

Saydığı oyunların, hangi ayarlarda olursa olsun, 1080p çözünürlükte 23 FPS'in altına inmesi imkansız. Ayar düşürmeyle alakası yok sorunun.

Benim gtx 650 ti boost tada oluyor. Sanırım low profilde kaliyor pc.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…