Gtx 980 Oyunlarda GPU kullanımı düşme sorunu

zeynep_bulut

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ekran kartım oyunlarda ara sahnelerde ekran kartı kullanımı %50 düşüyor. Bu da kasma sorunu yaratıyor. Ne yapmam gerek ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Saydığı oyunların, hangi ayarlarda olursa olsun, 1080p çözünürlükte 23 FPS'in altına inmesi imkansız. Ayar düşürmeyle alakası yok sorunun.
1080p'de olduğunu kim söyledi? 20 FPS altına indiğini kim söyledi?

Assassin's creed oyununda da oyunu alta indirince, her zaman olmasa da çoğu vakit oluyor. Oyuna tekrar döndüğünüzde en kötü 20 - 25 arası aldığınız , ortalama 30 FPS ile oynadiğiniz oyunun 5 fps de sabitlendiğini görebiliriz. Crack, sistem, donanım yada yazılım hangisi ile alakalı olup olmadığını diğer aynı fps veren oyunlardan yola çıkarak çözümleme yapılabilir. Donma sırasında Pcss ultra ayarını Pcss yapınca donma gidiyor veya oyuna girdikten sonra oyunu alt tab yapmazsanız yine böyle bir durum oluşmamaktadır. Durum haliyle böyleyken problem ne ile alakalı olduğunu söyleyebiliriz. Vatan , Media Markt , Bimeks veya Nivida kendi sitesi de dahil olmak üzere ; harici birçok noktaya danışmam PC göstermem götürmem vs hiçbirisinin etki etmediği problem olmadiği ekran kartının yetersiz gibi yada RAM ile işlemci ile alakali problemler olabileceğinden bahsettiler. Isı değerleri, kullanım değerleri FPS sabit yazılım yada oyun ile de ilgili bir problem olmamasına karşın kimsenin konu hakkında adam akıllı bir cevabı olmadı. Yaklaşık 2 3 gündür bazı deneme yanılma yöntemleri deneyerek hatanın ve çözümünün ne olduğunu keşfetmiş oldum. Oyunu alt tab yapmamak yada yaptıktan sonra böyle bir sorunla karşı karşıya kalırsanız pcss ultra ayarını pcss olarak düzeltirseniz sorun hallolmuş olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunun sinematiklerde kastığı söylenmiş, sinematiklerde (ve filmlerde) sabit FPS 23-24'tür.
Sinematik demiyor ara sahneler diyor, bölgesel değişiklikler anlamına gelir. Yazdıklarını iyi okursan silah alırken vs diye de eklemiş. Yani kamera yön değişimlerini kastetmiş. Düşmesinin nedeni de belli ama hala anlamayan çıkarsa diye söylemiyorum.

Tamam sıkıntı oyundan oyuna değişiyor her oyunda öyle bir sorun yok. Ama bir şey soracağım, ben MSI Gaming App'de O.C versiyonda kullanıyorum. Ama bunu açınca PC işlemciyi ve Ram MHZ değerini de düşürüyor. Otomatik eğer değiştirirsem bunu ekran kartı O.C moddan çıkıyor. Bunu nasıl ayarlayabiliriz ?
@Murat5038

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı