OBS ayarlarından yükü işlemciye vererek tekrar denedim düzelmedi ve ek olarak yayın sırasında bilgisayar çok yavaşladı. Bitrate düşürdüğüm zamanda da yayında görüntü kalitesi çok düştü ve aynı problem yine devam etti. OBS ayarlarını çok fazla gözden geçirdim her türlü değişikliği yaparak denedim fakat yine düzelmedi. Çok ilginç bir şekilde speedtest yaptığımda upload hızım 5Mbps gözüküyor. Superonline ile görüşüp bu sorunu onlara da bildireceğim. Çözüme ulaşabilirsem buraya nasıl yaptığımı hangi yolları izlediğimi yazacağım. Bu süre içerisinde konuyla ilgili bilgisi,deneyimi veya fikri olan varsa, paylaşırsa sevinirim.
Problemin çözümünü buldum. Yarın öbür gün aynı problemi yaşayacak, çözüm arayacak olan arkadaşlar için yaptığım bir kaç değişikliği açıklayacağım. Sorunun nedeni OBS'te yayın yaparken kaybedilen karelerin çok olmasıymış. ( %3 civarında olmasına rağmen yayının kalitesini çok etkiliyor)
- Bilgisayarımdan MSI Gaming LAN Manager ve cFosSpeed adlı internet trafiğini düzenleyen programları kaldırdım.
- OBS çıkış ayarlarından Anahtar Kare Aralığı = 2 olarak ayarladım.
- OBS gelişmiş ayarlarda en altta ağ kısmında "Yeni ağ kodunu etkinleştir" seçeneğini işaretledim.
En son yaptığım denemede 4 saat boyunca kaybedilen kare sayısı sıfırdı. Umarım bu yöntemler işinize yarar.