GTX1080 düşük FPS problemi

seyid467

Hectopat
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar Sistemim
işlemci: i7 4790
Ekran Kartı : MSI GTX 1080 Gaming X
Monitör 60Hz Full HD
RAM 12GB
Bu videoda 170 FPS almışlar. MSAA kapalı. Ben MSAA kapalı 60- 80 alıyorum. Nedendir? İşlemci mi darboğaz yapıyor?

Öncelikle selamlar , MSI Afterburner programında oyun sırasında CPU kullanımınız %90'ın üstünde ise darboğaz olma ihtimali var . Onun dışında oyununuz orijinal değilse crack ile ilgili problemler olduğu için FPS düşüşü olabilir .

Video 2016 çekilmiş. GTA güncellemeler geliyor. Grafik geliştirmesi ya da FPS düşüren bazı olaylar eklenmiş olabilir.

Siz genede BIOS, Chipset, Ekran kartı v.b güncellemelerini kontrol edin.

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaarboğaz. Kardeşim o işlemciye o ekran kartı olmaz. FHD monitörde kullanamazsın. İşlemciyi en az i7 7700 ile değiştirmen lazım. Diğer seçenek 2K monitör alman lazım.

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaarboğaz. Kardeşim o işlemciye o ekran kartı olmaz. FHD monitörde kullanamazsın. İşlemciyi en az i7 7700 ile değiştirmen lazım. Diğer seçenek 2K monitör alman lazım.
Darboğaz kanısına nasıl vardın?
1080 GPU illa 2K çözünürlüğe sahip monitörde mi kullanılmak zorunda? Yüksek çözünürlük veya monitör sayısı için 1080 daha uygun ancak burada konu farklı.
Madem böyle bir zorunluluk var yukarıdaki videoda 1080P çözünürlük 1080 GPU ile nasıl yüksek performans ve yüksek kaynak tüketim oranı elde edilmiş?

Darboğaz diye atlamadan önce biraz düşünün arkadaşlar. I7 4790 kullanıyor daha nereye yükseltsin işlemciyi :)

GPU kullanımı ile GPU performansı arasındaki farkı defalarca anlattık.
GPU kullanım değeri "CPU kullanım değerinin yüksek olması nedeniyle" düşerse ancak o zaman darboğaz var demektir. Veya CPU - GPU sıcaklıklarının yükselmesi sebepli frekans düşüşlerinde. Ek olarak optimizasyon problemleri de yazılım kaynaklı darboğazlara yol açabiliyor.

@seyid467 Bu linkten ilgili programın ücretsiz sürümünü indiriyor, kuruyor ve exe dosyasına tıkalyıp açıyorsun. Sağ alttaki bar dolunca video oynamaya başlar; UNIGINE Benchmarks
F9 tuşuna bas ve 1080P Extreme ayarları seç, Benchmark testi başlayacak ve sağ üst köşede hangi aşamada olduğu yazacaktır 5/18 şeklinde.

16/18 olduğunda AIDA64 Extreme Edition programını aç. Bilgisayar > Algılayıcı sayfasından tam kare ekran görüntüsü al. Sıcaklıklar ne durumda ona bir bakalım; Downloads | AIDA64
Unutmadan, Vallay Unugine test sonunda siyah bir ekranda sonuçları gösterir, onun da ekran görüntüsünü istiyorum.

Darboğaz kanısına nasıl vardın?
1080 GPU illa 2K çözünürlüğe sahip monitörde mi kullanılmak zorunda?
Madem böyle bir zorunluluk var yukarıdaki videoda 1080P çözünürlük 1080 GPU ile nasıl yüksek performans ve yüksek kaynak tüketim oranı elde edilmiş?

Darboğaz diye atlamadan önce biraz düşünün arkadaşlar. I7 4790 kullanıyor daha nereye yükseltsin işlemciyi :)

GPU kullanımı ile GPU performansı arasındaki farkı defalarca anlattık.
GPU kullanım değeri "CPU kullanım değerinin yüksek olması nedeniyle" düşerse ancak o zaman darboğaz var demektir. Veya CPU - GPU sıcaklıklarının yükselmesi sebepli frekans düşüşlerinde. Ek olarak optimizasyon problemleri de yazılım kaynaklı darboğazlara yol açabiliyor.

@seyid467 Bu linkten ilgili programın ücretsiz sürümünü indiriyor, kuruyor ve exe dosyasına tıkalyıp açıyorsun. Sağ alttaki bar dolunca video oynamaya başlar; UNIGINE Benchmarks
F9 tuşuna bas ve 1080P Extreme ayarları seç, Benchmark testi başlayacak ve sağ üst köşede hangi aşamada olduğu yazacaktır 5/18 şeklinde.

16/18 olduğunda AIDA64 Extreme Edition programını aç. Bilgisayar > Algılayıcı sayfasından tam kare ekran görüntüsü al. Sıcaklıklar ne durumda ona bir bakalım; Downloads | AIDA64
Unutmadan, Vallay Unugine test sonunda siyah bir ekranda sonuçları gösterir, onun da ekran görüntüsünü istiyorum.

Hocam, işlemciler aynı mı?
Ben kullandım ona göre konuşuyorum sağdan soldan duyma bilgiler değil.
1080P ekranda 1070 de kullandım 1080 de.
i5 6600 da kullandım i7 7700 de kullandım.
Şimdide i7 8700K ile 1080 kullanıyorum 2K 144Hz monitörde.
Neyin darboğaz yapmayacağını neyin yapacağını anlayacak durumdayım.
Orda bariz darboğaz var. i7 7700 bile 1080 ile bazen ufak darboğazlar yapıyor 1080P' de.
Kulaktan duyma bilgilerle konuşmuyoruz.

Son düzenleme:
Aynı işlemciyi ve GTX 1070 ekran kartını kullanıyorum. Bu dediğin resmen saçmalık. Gördüğünüz her şeye darboğaz demeyin. Ayarlar farklıdır belki.

Aynı işlemciyi ve GTX 1070 ekran kartını kullanıyorum. Bu dediğin resmen saçmalık. Gördüğünüz her şeye darboğaz demeyin. Ayarlar farklıdır belki.

1070 ile 1080 birebir aynı kart zaten. Aynen kardeşim benim dediğim resmen saçmalık. Eminim sen çoğu bileşenleri kullanıp test etmişsindir.

Hocam, işlemciler aynı mı?
Ben kullandım ona göre konuşuyorum sağdan soldan duyma bilgiler değil.
1080P ekranda 1070 de kullandım 1080 de.
i5 6600 da kullandım i7 7700 de kullandım.
Şimdide i7 8700K ile 1080 kullanıyorum 2K 144Hz monitörde.
Neyin darboğaz yapmayacağını neyin yapacağını anlayacak durumdayım.
Orda bariz darboğaz var. i7 7700 bile 1080 ile bazen ufak darboğazlar yapıyor 1080P' de.
Kulaktan duyma bilgilerle konuşmuyoruz.
Ben kesin deliller ile - sistem verileri ile konuşurum, kimsenin bilgi seviyesi ile alakalı bir ithamda bulunmam. Sen eğer doğrusunu merak ediyorsan zahmet eder okursun, mantıklı gelirse inanırsın, gelmezse kendi bildiğini okursun.
Ancak ortada bir yanlış bilgilendirme - yönlendirme varken halen daha neyi iddia ediyorsun anlayamadım; Yerinde olsam en azından dinlerdim "Karşıdaki acaba haklı mı" diye. Ben yorumumu yapayım, sen de karşılık verirsin.

I7 4790 kullanıyor arkadaş, darboğaaaaaazzz demişsin. Bir iste bakalım CPU kullanım değerlerini acaba nasılmış? Görelim. Görmeden neden atlıyoruz? Hatta ilk 5 sıradaki CPU kullanım oranları ve bilgilerine bir göz at önce.
Önerdiğin 7700 1151 soket uyumlu işlemci acaba ne kadar uyumlu kullanılan anakarta?
Hadi onu geçtim I7 7700'e geçmesini önermişsin, burada da mantıklı bir öneri yok ki zaten. 4790 ile arasında ne kadar fark var sanki? Farklı seri olmaları dışında performans anlamında dip dibe işlemciler.

Gerisini var sen düşün.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı