GTX1650 sistemde oyunlarda düşük performans

tigerwind

Kilopat
Daha fazla  
GTX 1650 - i3 10100F - 8 GB RAM.

Eskiden aynı sistemimle RDR2 gayet rahat oynuyordum, bilgisayar uzun süre format yemeyince kasmaya başlıyordu, format atıyordum düzeliyordu. Geçenlerde gene format attım bugün RDR2'yi indirdim değil eski ayarlar daha daha düşüğünde bile oynayamıyorum kasım Kasım kasılıyor :D RAM düşük evet ama eskiden aynı sistemimle aldığım FPS'leri yakalamam imkansız oldu, bunun çözümü nedir bilen var mı?

Not: Bir süredir termal macun değiştirmedim belki onunla alakalı olabilir emin değilim ama örneğin GTA 5 eskisi gibi oynayabılırken RDR oynayamıyorum.

Bunun birden çok nedeni olabilir.
  • Zamanla termal macun kuruması ve kasanın tozlanması sonucu temizlik ihtiyacı.
  • Ekran kartı sürücülerinin sorun çıkartması. Eski sürücüye dönmek denenebilir.
  • Format atıp bırakmak, gerekli sürücüleri kurmamak. Intel'in kendi sürücü programı denenebilir.
  • Windows güncellemeleri yüzünden performans sorunu yaşamak. Güncellemeleri kapatmak denenebilir.

Bunun birden çok nedeni olabilir.
  • Zamanla termal macun kuruması ve kasanın tozlanması sonucu temizlik ihtiyacı.
  • Ekran kartı sürücülerinin sorun çıkartması. Eski sürücüye dönmek denenebilir.
  • Format atıp bırakmak, gerekli sürücüleri kurmamak. Intel'in kendi sürücü programı denenebilir.
  • Windows güncellemeleri yüzünden performans sorunu yaşamak. Güncellemeleri kapatmak denenebilir.
PC yi formattan önce temizledim ama termal bitmiş o an farkettim,Normalde hangi sürücüleri kuruyorsam onları kurdum hocam

Sıcaklık değerlerini kontrol ettiniz mi?
ekstra bir sıcaklık farkı yok hocam.CS2 yükledim bugün oynanmaz durumda.YT de aynı speclerdeki bilgisayarlar rahat rahat oynarken Düşüğün Düsüğü bile takılıyor FPS ya hep düşük ya da droptan oynanmaz durumda.

Sıcaklık değerlerini kontrol ettiniz mi?
Düşüğün Düşüğü ayarlarda 5 dk Saint Denisde Gezdim , 89 u geçmedi GPU sıcaklığı CPU kullanımı yüksekti, Değerler bu şekilde hocam açıkçası sıcak mı değil mi bilmiyorum.Bildiğim Şey eskiden Bundan cok daha yuksek ayarlarda daha yuksek FPS alabılıyordum.Bir terslik farkedersen söylersen sevinirim

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-11 235949.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-11 235949.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 22
  • Ekran görüntüsü 2024-08-12 000214.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-12 000214.png
    2,7 MB · Görüntüleme: 26
  • resim_2024-08-12_000542312.png
    resim_2024-08-12_000542312.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Kaplama kalitesini arttırarak dener misin? Ekran kartına biraz daha yük bindirmek gerekiyor sanırım.

GPU ve CPU sıcaklıkları farklı. GPU sıcaklığı da 89 derece için epey yüksek, muhtemelen işlemci daha yüksektir. İçini güzelce bi' temizlemenizi tavsiye ederim.

Kaplama kalitesini arttırarak dener misin? Ekran kartına biraz daha yük bindirmek gerekiyor sanırım.

GPU ve CPU sıcaklıkları farklı. GPU sıcaklığı da 89 derece için epey yüksek, muhtemelen işlemci daha yüksektir. İçini güzelce bi' temizlemenizi tavsiye ederim.
Kaplama Kalitesini Arttırmayı denedim,optimum ayarlarda da aynı şekilde.Termal Macun aldığımda güncelleme yapabilirim:D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı