ruzgaar
Hectopat
Daha fazla
Merhaba HP marka bir bilgisayarım var yaklaşık 2.5 yıllık. Bilgisayarda i7-10750H ve GTX1650 Ti var ve ekranı 144 Hz. Bilgisayarım en düşük ayarlarda oynamama ve bilgisayarın fazla ısınmasını önlemek için fan kısmını yere değdirmeyecek şekilde altına yüksek bir şey koyarak kullanmama rağmen aşırı şekilde FPS düşmesi alıyorum. Bahsettiğim değerler genellikle şöyle oluyor; oyun içinde 130 ile 80 arasında değişiyor fakat ortalama 90-100 gibi alıyorum. Bilgisayarımı ilk aldığımda 200 FPS gördüğümü rahat bir şekilde hatırlıyorum. Şunu da söyleyeyim bilgisayarımın SSD kısmına yüklü Valorant ve oyun oynarken arkada sadece Google Spotify vb. uygulamalar açık kalıyor. Bilgisayarı aldığımdan beri hiç içini açmadım fakat garanti süresi doldu. Bilgisayarın fanlarında çok toz biriktiği için mi bu kadar düşük değer alıyorumdur acaba? Evde bir köpeğim var ve çok tüy döken bir köpek o da etkili olabilir. Acaba bunun bir çözümü var mıdır?
Eklemeyi unutmuşum bilgisayarda altına bir şey koymadığım süreçte aşırı ısınma sorunu yaşıyorum hatta bilgisayar iki defa kendini kapattı böyle. Fakat şu anda oyun içinde işlemcinin 90 derece ve üstüne çıktığını çok hatırlamıyorum.
Eklemeyi unutmuşum bilgisayarda altına bir şey koymadığım süreçte aşırı ısınma sorunu yaşıyorum hatta bilgisayar iki defa kendini kapattı böyle. Fakat şu anda oyun içinde işlemcinin 90 derece ve üstüne çıktığını çok hatırlamıyorum.