GTX680 ya da 7970 avantajları?

Iphoites

Hectopat
Merhabalar arkadaşlar, umarım doğru yere yazıyorumdur. :) 2500-3000 TL fiyat aralığında bir kasa toplamayı planlıyorum. Oyunlarla içli dışlı olduğum için iyi bir oyun makinesi yaratabilmek hedefim. Öncelikle ekran kartı konusunda yardım istiyorum. GTX680 ya da 7970 almayı planlıyorum hangisi ne gibi avantajlar sağlar ve işlemci tercihim ne olmalı? Anakart seçimimi nasıl yapmalıyım? SSD hard diskler ne kadar gerekli ya da ne kadar işime yarar? Kısacası iyi bir kasa için her türlü yardıma muhtacım. Şimdiden ilginiz için sonsuz teşekkürler.

Öncelikle benim gibi 2.500 TL bütçesi olan insanların sistemlerine bir SSD çok iyi olur, ekran kartı olarak GTX680 serisi Vatan Bilgisayarda bir türlü stoklara girebilmiş değil, işlemcin AMD FX6300 olursa seni her türlü taşır gerek oyunlarda gerek normal işlerde fazlasıyla yeterli olacaktır, kasa olarak Cooler Master'in içinde 80+ Plus 750 Watt güç kaynağını barındıran Haf 912'yi önerebilirim.

Ben Eskişehir'de yaşıyorum ve buradaki Vatan bilgisayarda GTX680 hatta 690 bile mevcut :D Birkaç gün önce uğradım ve şöyle bir bilgisayar tavsiyesiyle geldiler;
GTX 680 4 GB 256Bit

İşlemci -FX X8 8150 AM3+ 3.6Ghz 16mb Cache
Anakart -990FXA-UD3 AMD AM3+ 990FXA/SB950 DDR3 2000 Mhz
Ram -2 adet 2x4 Gb Gskill 1866Mhz CL9 1.5V Dual Kit
Kasa - Cooler Master HAF912 Advance GX 80 Plus 750W
Sandisk - 120 GB Extreme SATA 3.0 SSD

bir de 1TB Caviar Black Sata 3.0 64 Mb Cache 7200 Rpm hard disk.

Toplam fiyatı 4000 Tl oluyor, haftasonu 25% indirimiyle tam 3000 TL'ye geliyor yani :)

Asıl sorunum şu; donanımla çok ilgili olmadığımdan Anakart / İşlemci / Ekran Kartı uyumu nasıl olur bir fikrim yok. Daha iyi bir opsiyon sağlayabilir miyim acaba? Yoksa bu tam aradığım gibi bir kasa olur mu?
Ayrıca SSD ve hard disk ayrımı olayını birileri açıklayabilirse biraz minnettar olurum. Bu şekilde 2 ayrı HD olarak mı almam lazım?
Tekrar teşekkür ederim.

Gayet güzel bir sistem olmuş. Anakartı M5A99FX R2.0 yaparsan canavar olur. ^^ Eğer çok olursa fiyatı M5A97 R2.0'da yapabilirsin fark olmaz... SSD ve HDD ayrı depolama birimleridir. SSD çok hız sağlar (sistem açılma/kapanma, oyunlarda bölümlerin yüklenmes, save'lerin hızlı olması vs.) , mekanik parça yoktur. İşletim sistemini SSD'ye kurarsın, geri kalan depolama alanları için HDD'ni kullanırsın. Yani evet 2 ayrı depolama cihazı almış olursun. Büyük bir avantaj.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem süper olmuş. Tam uyumlu. SSD ye windowsu ve sık kullandığın programları kurarsın daha hızlı acılış ve genel performans açısından. Şöyle ki SSD Harddiske göre daha hızlıdır. Baya fark var yani. HDD yi depolama olarak kullanırsın.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı