GTX960 2GB vs GTX960 4GB

bekleyin hocam bekleyin heleki yazın sonlarına dogru alıcaksanız bence hem uzun ömür hemde kalite için sırf r9 380x almak yerine onu beklicegim bende yazılım açısından 10 senelik ekran kartıma halen güncelleme vermeye çalışan bir firma nvdia, bu yüzden fiyatına bakıp alıcagım tabiikide ama hazırlıklı olmak lazım her ihtimale karşı 1000 tl yi geçmeyen bir fiyatta çıkarsa heleki gta 1060 kapış kapış gider güç tüketimide çok az miktarda harcadıgından hatta 1-2 sene sonra SLI yapıp keyfinize dahi bakabilirsiniz.

Yeni Serilerin Çıkması Epey bir zaman alabilir arkadaşlar, bu yılın sonlarını bulabilir. Haberi Okumanızı tavsiye ederim. Haberin Son Kısmında 1060 ve 1050'ler de kullanılacak GPU üretimin de sorun çıktığı belirtiliyor.

Kaynak: Nvidia GeForce GTX 1060, Ek Güç Bağlantısına İhtiyaç Duymayabilir - Technopat

Ayrıca Günümüzde 2 Gb ekran kartlarına yatırım yapmak, pek mantıklı bir karar değil GTX 960 alacaksanız 4 GB modelini tavsiye ederim, uzun vade de düşünürsek çok mantıklı olacaktır, Günümüzde çıkan çoğu oyunda Yüksek VRAM ihtiyacı gerekiyor.

İlla 2 Gb alacağım derseniz, GTX 950 alın Referans GTX 960 ile aralarında çok fark yok hatta, Biraz O.C. ile Referans GTX 960'ı dahi geçiyor.:sinsi::sinsi::sinsi::sinsi:

Not: GTX 960'ların 5 Mayıs Tarihine Kadar Rise Of The Tomb Raider Hediyesi var.

Kaynak:
Rise of The Tomb Raider

Bende de aynı GPU dan var ve kesinlikle 4GB olanı almalısın. GTA V'de 2G modelinde hiçbir şekilde texture quality kısmını high yapmak neredeyse mümkün değil.

Yeni Serilerin Çıkması Epey bir zaman alabilir arkadaşlar, bu yılın sonlarını bulabilir. Haberi Okumanızı tavsiye ederim. Haberin Son Kısmında 1060 ve 1050'ler de kullanılacak GPU üretimin de sorun çıktığı belirtiliyor.

Kaynak: Nvidia GeForce GTX 1060, Ek Güç Bağlantısına İhtiyaç Duymayabilir - Technopat

Ayrıca Günümüzde 2 Gb ekran kartlarına yatırım yapmak, pek mantıklı bir karar değil GTX 960 alacaksanız 4 GB modelini tavsiye ederim, uzun vade de düşünürsek çok mantıklı olacaktır, Günümüzde çıkan çoğu oyunda Yüksek VRAM ihtiyacı gerekiyor.

İlla 2 Gb alacağım derseniz, GTX 950 alın Referans GTX 960 ile aralarında çok fark yok hatta, Biraz O.C. ile Referans GTX 960'ı dahi geçiyor.:sinsi::sinsi::sinsi::sinsi:

Kaynak:
Rise of The Tomb Raider

Hocam GTX960'ın da OC modeli var yanlış anlaşılmasın. :LOL:

Dostum Referans model diyorum, yani Nvidia'nın kendi modeli. Bu Modelde Standart Hızlar var. GTX 950 O.C ile sadece Referans GTX 960'ye yetişiyor hatta bir miktar geçiyor, ama şu an teknoloji marketlerinde satılan GTX 960'lar O.C'lu model oldukları için, doğal olarak bunlara yetişmesi imkansız.(y)(y)

Bilgisayarı temmuz gibi toplayacağım. Abimle kullanacağım için ekran kartını da sistemle birlikte mecbur olarak alacağım. İkna etsem bile en fazla 1-2 ay sıkıntı çıkarmaz ama sonrası artık ne olur Allah bilir. :)

Parça seçimi sistemden yaklaşık 1 hafta önce yapılır. İki ay sonrasına teknoloji ve dolar kuru değişimini bilemeyeceğimize göre konu gereksiz uzamış.

Elbette ki bütçe varsa

Kaynak:
Rise of The Tomb Raider
Cidden mi? Ben o hediye olayını GTX970 ve GTX980'e diye biliyordum. Sömestr'da almıştım sistemi bana yok diye üzülmüştüm, hemen deneyeyim. Bu arada çok teşekkürler.

Örnek vereyim GTA 5'de grafik ayarlarını açtıkça belleğin belli bir kısmını daha kullanır. 2 gb belleğin tamamı dolduğunda bu kez ana ram'den bellek almaya başlar. 4 GB alırsan ana ram'den bellek kullanmasına gerek kalmaz ekran kartının. Hemde kendi üstündeki bellekleri kullanacağı için daha oerformaslı olur. Tabi şöylede bişey var 2 GB'dan fazla ram kullanan oyun sayısı bir elin parmağını geçmez.

Eğer 4 gb modelini tartışıyorsan muhtemelen bütçen 850 -900 arası bir şey. Psu da yetiyor. Bütçeni biraz daha arttırıp Sapphire r9 380x alıp rahatına bakmalısın. Dx 12 ile ileri zamanda dahada güçleneceğini düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı