GTX965M İle G-SYNC Nasıl Aktif Edilir?

allofyou2k18

Decapat
NVIDIA'nın sitesinden baktığıma göre GTX95M G-SYNC destekliyor. Viewsonic XG2401 adlı monitörü almayı planlıyorum. Bu monitörü 144Hz alabileceğim bir şekilde bağlayıp sonrasında G-SYNC aktif etmek istiyorum. Ama burada bir sıkıntı var notebooklarda ekran INTEL grafiğe bağlı oluyor ve NVIDIA denetim masasında sadece 3D ayarları kısmı oluyor. Bu notebookta G-SYNC nasıl aktif ederim?

Bu monitör G-Sync değil AMD Freesync destekli. Artık Freesync destekli monitörler Nvidia ile kullanılabiliyor fakat 1000 serisi ve üzeri ekran kartlarında destekli. Yani siz bu monitörde Sync teknolojisi kullanamazsınız. Aşağıdaki rehbere de göz atabilirsiniz.

Peki ASUS VG278QR model bir monitör alsam aktif edebilir miyim. Hem FreeSync hem de G-SYNC desteği bulunmakta.

Peki ASUS VG278QR model bir monitör alsam aktif edebilir miyim. Hem FreeSync hem de G-SYNC desteği bulunmakta.

Hocam hem G-Sync hem Freesync destekli bir monitör mevcut değil. Alacağınız sitede bu şekilde yazmışlarsa üstte yazdığım sebepten dolayıdır. Artık Freesync destekli monitörlerde Adaptive Sync ile G-Sync özelliği aktif edilebildiğinden dolayı fakat siz bu durumdan yararlanamıyorsunuz. Sizin şu anda G-Sync teknolojisinden yararlanmak için tek yapabileceğiniz direk G-Sync teknolojisi mevcut olan bir monitör almak fakat fiyatları aşırı pahalı, bu yüzden pek öneremiyorum.

Benim bildiğim her FreeSync monitörde G-Sync açılabiliyor. Fakat bu belirttiğim tarzdaki monitörlerde iki seçenekte belirtilmiş. Yani bu NVIDIA ve AMD desteği olduğu anlamına geliyor.

Dosya Ekleri

• Sync.png
    5,1 KB · Görüntüleme: 63
Benim bildiğim her FreeSync monitörde G-Sync açılabiliyor. Fakat bu belirttiğim tarzdaki monitörlerde iki seçenekte belirtilmiş. Yani bu NVIDIA ve AMD desteği olduğu anlamına geliyor.

Hocam tekrar yazıyorum. G-Sync ve Freesync tamamen birbirinden farklı teknolojiler.G-Sync sadece Nvidia ekran kartları ile uyumlu, Freesync ise sadece AMD ekran kartları ile uyumlu çalışabiliyordu. Nvidia güncellemesinden sonra Freesync destekli monitörler Nvidia ile kullanılabilir duruma geldi lâkin 1000 ve üzeri serideki ekran kartları için. Tüm monitörler de birebir uyumlu çalışamıyor, çeşitli sorunlar çıkabiliyor. Yani anlayacağınız hem Freesync hem G-Sync destekli bir monitör YOK. Sadece dediğim şekilde kullanılabiliyor. Attığım rehberi inceleyip, videoyu izlerseniz daha iyi anlayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…