Arkadaşlar AIDA64'te sistemimi stabilite testine soktuğumda, 12V kanalından 11.712 ve 11.808 arası değerler verdiğini görüyorum. Diğerleri ise 3.3V kanalından 3.312, 5V kanalından 5.200 gibi değerler. Neden 12V değeri düşük ? Normal mi ?
Bunlarda değerler ;
Hatta alt tarafta GPU +12V diye bir değer var orda 11.344'e kadar düşmüş ?
Xigmatek Vector S 750W 80+ Silver 4 kanallı bir PSU, Asus R9 280X + i5 4690K 'da sistemim var. Sistem boştayken 12.096 civarı dolaşıyor ancak yük bindiğinde düşüyor. Ben PSU'nun 4 kanallı olmasından şüphe ediyorum. Yanlış bağladığım için 2 kanalı kullanamıyor olabilir miyim ?
Çünkü mesela oyun vesaire oynarken görüntü birden kesiliyor ve monitör resimde ki hali alıyor. Güç kaynağından mı emin değilim, ekran kartı gücünü alamasa PCB'de ki yeşil ledler kırmızıya döner ancak görüntü kesildiğinde bakıyorum üzerinde ki ledler yeşil. Saniyelik güç kesintisi olsa diyorum o zaman da sistemin yeniden başlaması lazım diye düşünüyorum. Görüntü kesildiğinde kasa ekran kartı dahil olağan şekilde çalışmaya devam ediyor. Sanırım bu problem ekran kartından ? Görüntü siteye yüklenemediği için sosyal dışı site kullandım.
Güncel arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz lütfen..