Güç Kaynağ 12V Kanalından Yeterli Gücü Vermiyor mu?

Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600X | RX6700XT
Arkadaşlar AIDA64'te sistemimi stabilite testine soktuğumda, 12V kanalından 11.712 ve 11.808 arası değerler verdiğini görüyorum. Diğerleri ise 3.3V kanalından 3.312, 5V kanalından 5.200 gibi değerler. Neden 12V değeri düşük ? Normal mi ?

Bunlarda değerler ;

voltaj değerleri.jpg

Hatta alt tarafta GPU +12V diye bir değer var orda 11.344'e kadar düşmüş ?

GPU +12V.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bendeki değerler:

Eki Görüntüle 79123

Her zaman birebir aynı değerler olmaz. PSU'nuz nedir ?

Xigmatek Vector S 750W 80+ Silver 4 kanallı bir PSU, Asus R9 280X + i5 4690K 'da sistemim var. Sistem boştayken 12.096 civarı dolaşıyor ancak yük bindiğinde düşüyor. Ben PSU'nun 4 kanallı olmasından şüphe ediyorum. Yanlış bağladığım için 2 kanalı kullanamıyor olabilir miyim ?

Çünkü mesela oyun vesaire oynarken görüntü birden kesiliyor ve monitör resimde ki hali alıyor. Güç kaynağından mı emin değilim, ekran kartı gücünü alamasa PCB'de ki yeşil ledler kırmızıya döner ancak görüntü kesildiğinde bakıyorum üzerinde ki ledler yeşil. Saniyelik güç kesintisi olsa diyorum o zaman da sistemin yeniden başlaması lazım diye düşünüyorum. Görüntü kesildiğinde kasa ekran kartı dahil olağan şekilde çalışmaya devam ediyor. Sanırım bu problem ekran kartından ? Görüntü siteye yüklenemediği için sosyal dışı site kullandım.

La58YZ.jpg

Güncel arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz lütfen..

Güncel

Güncel

Güncel

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı