Güç Kaynağı (PSU) Tier List V2!

Önceden yaptığım PSU Tier List konusunu yenileyip sunmak istedim, biraz renklendirme yaptım, yeni ürünler de ekledim.

Kafam bazı noktalarda çok karıştı, hata yapmış olabilirim, özür dilerim.

Yeşil: Kategorisi için öne çıkan ürün(ler).

Mavi: Genel anlamda iyi olan, ama bazı sorunları sebebiyle alt sınıflara koyduğum ürün(ler).

Sarı: Düşük öncelikli ürün(ler).

Not: A ve A- karışık, yani ikisini aynı sınıf sayabilirsiniz, bazı ürünlerde kafam karıştığı için böyle yaptım.

A Sınıfı​
Seasonic​
Prime GX, Prime Titanium, Prime Platinum, Focus Platinum, Fanless TX, Fanless PX, Focus Plus Platinum, Prime Ultra Titanium, Focus Plus Gold (2019)​
Be Quiet!​
Dark Power Pro 12​
XPG​
Core Reactor
Corsair​
RMx, RMi, HX, HXi, AX, AXi
Aerocool​
Project 7
Asus​
ROG Strix, ROG Thor
Fractal Design​
ION+ Platinum
NZXT​
E Serisi
Thermaltake​
GF1​
Antec​
Signature Platinum/Titanium, HCG
Enermax​
Platimax DF, MaxTytan​
EVGA​
SuperNOVA P2​
FSP​
Hydro PTM Pro, Aurum PT1000, Aurum PT1200​
DeepCool​
GamerStorm DQ-M​
A- Sınıfı​
Seasonic​
Focus SGX
FSP​
Hydro G, Hydro G Pro​
Cooler Master​
V Gold, V Platinum (2019)
Corsair​
TXM, RM, SF
NZXT​
C serisi​
Fractal Design​
ION SFX Gold​
XFX​
XTR serisi​
BitFenix​
Formula Gold, Whisper M
EVGA​
SuperNOVA G5, SuperNOVA G3, SuperNOVA T2
SilverStone​
Strider Titanium
Phanteks​
AMP​
Cougar​
GX-F​
Be Quiet!​
Straight Power 11 (Platinum)​
In Win​
C serisi​
Enermax​
Revolution X't II

Cooler Master V850 Platinum (2019) modelinde ani akım rezalet, ayrıca PWR_OK yanlış ayarlanmış.
B Sınıfı​
Be Quiet!​
System Power U9​
Raidmax​
Monster
Corsair​
CX, CX-F RGB​
Seasonic​
Core
SilverStone​
Strider Gold S, Strider Platinum, SX-G​
EVGA​
SuperNOVA G1+​
Gigabyte​
Xtreme Gaming

Raidmax Monster 700W modeli ani akım konusunda berbat, PWR_OK sinyali de yanlış ayarlanmış.
Kaynak.​

B- Sınıfı​
High Power​
Performance GD
Corsair​
CV650
Sharkoon​
Gold Zero
Cooler Master​
MWE Gold
Riotoro​
Onyx​
XPG​
Pylon
EVGA​
N1
Cooler Master​
MWE Bronze 600W​

EVGA N1 modeli bir alt sınıfa da koyulabilir, emin değilim.
C Sınıfı​
Corsair​
CV550, CV450​
Zalman​
Gigamax
D Sınıfı​
Zalman​
LXII, TXII
Cooler Master​
MWE White
Aerocool​
KCAS Plus​
Thermaltake​
TR2 s, Smart, Smart BX1​
Corsair​
VS​
FSP​
Hydro K
D- Sınıfı​
Sharkoon​
SHP V2​
Cooler Master​
Elite V3​
Aerocool​
VX Plus​
Gigabyte​
P-GM​

Gigabyte P750GM modeli testte patlıyor, ayrıca PWR_OK sinyali yanlış.
E Sınıfı-Mecbur kalmadıkça kullanmanızı tavsiye etmem​
Power Boost​
Force​

MWE Gold.

Evet, bir de Core Reactor bulunabilir ama 200 TL için gerek yok.

Harici çoklayıcıları pek tavsiye etmem, neden harici 6+2 istiyorsunuz?

2 tane RX 6600 ve RX 5500XT var şu anda sistemde hocam almıştım bu çoklayıcı da benim şu anki PSU Sharkoon SHP650 V2 modüler olmadığı için bununla uyumsuzdu her uçları erkek olduğu için bende yeni çoklayıcı aldım bunu geri versem mi vermesem mi diye düşünüyordum sanırım vereceğim.
XPG Core Reactor 650G-BKCEU 650W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri bu mu hocam bahsettiğiniz ürün? bunda 5 pci beslemesi olması güzel bir avantaj olur mu ileriye yönelik hocam?

Son düzenleme:
@incisquirtle evet Core Reactor o.

Eğer Red Devil gibi ek güç girişli bir kart kullanmıyorsanız, 3x8'lik bir bağlantı aslında yeterli gelir mining(?) sisteminize. PH-P650G de Core Reactor 650G de sağlayabiliyor bu pinleri, ikisinde de 4x8 var, harici 6+2 almaya gerek yok.

@incisquirtle evet Core Reactor o.

Eğer Red Devil gibi ek güç girişli bir kart kullanmıyorsanız, 3x8'lik bir bağlantı aslında yeterli gelir mining(?) sisteminize. PH-P650G de Core Reactor 650G de sağlayabiliyor bu pinleri, ikisinde de 4x8 var, harici 6+2 almaya gerek yok.

Hocam bu dönüştürücüyü şimdilik kullanmak için aldım. Setup'ı bu iki PSU'dan biriyle upgrade edersem de bu setup bu şekilde kalır yeni setup'ım yeni PSU ile çalışır. o zaman da ekstra dönüştürücü kullanmak gereksiz olur en fazla 4 kart takarım Sharkoon'a bu yeni alacağım da uzun ömürlü olması açısından fazla PCI olsun da kart ekledikçe sorun yaşamayayım diye düşündüm.
Evet hocam tüm kartlarım 8pin RX6600 fazlası yok. İlerde de eklemeyi düşündüğüm kartlar da hep Rx6600 olacak.

Son düzenleme:
Hocam bu dönüştürücüyü şimdilik kullanmak için aldım. Setup'ı bu iki PSU'dan biriyle upgrade edersem zaten ekstra dönüştürücü kullanmak gereksiz olur en fazla 4 kart takarım Sharkoon'a bu yeni alacağım da uzun ömürlü olması açısından fazla PCI olsun da kart ekledikçe sorun yaşamayayım diye düşündüm.

Onun için 1000W aşağı inmemeniz gerekir, 650W'lık modelden çıkacak VGA konnektörü belli 1000W+ çıkacaktan belli.

Hani ciddi bir mining rig planınız varsa 650W ileride yetersiz gelebilir tek bir rig için, 1000-1200W'lık PSU'larla daha rahat edersiniz o konularda. Bütçe konusunda "biraz" esnemek gerekebilir onun için tabii.

Onun için 1000W aşağı inmemeniz gerekir, 650W'lık modelden çıkacak VGA konnektörü belli 1000W+ çıkacaktan belli.

Hani ciddi bir mining rig planınız varsa 650W ileride yetersiz gelebilir tek bir rig için, 1000-1200W'lık PSU'larla daha rahat edersiniz o konularda. Bütçe konusunda "biraz" esnemek gerekebilir onun için tabii.
Hocam şöyle düşüncem var ben şu anlık bu iki PSU'dan birini alsam zaten yakın zamanda öyle 12'li rig dizeyim gibi bir düşüncem ve bütçem zaten yok 😂 Bu Sharkoon bu şekilde 3-4 kartı çalıştırmaya devam etsin yeni PSU'ya yeni setup dizeyim diye düşünüyorum ufak ufak kart eklerim bu sırada da yeni PSU'yu da kullanabilirim aslında iyice dolduğu zaman Sharkoon'a geçiririm artan kartları.
1000-1200W'lık PSU'larla daha rahat edersiniz o konularda. Bütçe konusunda "biraz" esnemek gerekebilir onun için tabii.
FP olarak hangi ürünü önerirsiniz hocam sanırım 750-850W Ürünler de yeterli gelmeyecek? Her kart 50w çekiyor bu arada RX6600.

Her kart 50W çekiyor bu arada RX6600.

50W mı? Miningte o kadar az çeker mi ya?

SHP650 V2 mining yaparken bozulmuş PSU'dur, konusu var forumda. Ben de yazmıştım.

F/P olarak PH-P650G var, Core Reactor 650G var, başka da yok pek zaten Core Reactor stok fiyat olarak 1200 TL'lerde geziyor. PH-P650G indirimden çıkan bir PSU.

50W mı? Miningte o kadar az çeker mi ya?

1647963843960.png

Sıfır şaka hocam 😂 NVIDIA kartlar gerçekten güç maaliyeti çok fazla gelen para faturaya gidiyor zaten ben biraz kafa yordum bu işe girmeden önce. Gerçekten çok verimli bu AMD kartlar.
SHP650 V2 mining yaparken bozulmuş PSU'dur, konusu var forumda. Ben de yazmıştım.
Doğrudur hocam kesinlikle zamanında 250TL'ye aldığım bir ürün 😂😂
Şu anda mecburen kartların amortisine odaklanıp kart sayımı arttırmaya odaklıyım bende hemen yeni PSU'ya geçmeyi düşünüyorum.
F/P olarak PH-P650G var, Core Reactor 650G var, başka da yok pek zaten Core Reactor stok fiyat olarak 1200 TL'lerde geziyor. PH-P650G indirimden çıkan bir PSU.
Bu iki PSU değil mi hocam.

Bu iki PSU değil mi hocam.

Aynen bunlar, 200 TL vermeye gerek yok. PH-P650G asılın geçin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı