BraveHeaTR
Megapat
Daha fazla
Ben hobi olarak müzik ile uğraşıyorum ve kayıtlar yapıyorum kendi çapımda. Güç kaynağım Cooler Master G750M. İlk aldığım zamanlarda bilgisayarı açtıktan sonra çıt çıt sesler geliyordu 10 dakika sonra kesiliyordu. Biraz araştırma yaparak bu seri güç kaynaklarında bu sorunun çok sık yaşandığını gördüm ve önemsemedim. Aşağı yukarı 2 - 2,5 yıl geçti. Şu anda kulağımla duyabildiğim herhangi bir gürültüsü yok fakat gitar kayıtlarımda özellikle bir mekanik gürültü geliyor. Çok fazla aradım sesin kaynağını. Topraklama yapıldı, bilgisayarın tüm mekanik parçalarını tek tek durdurup fark var mı diye test ettim ama sorun güç kaynağında diye düşünüyorum. Bilgisayar normal performans modunda çalışırken cızırtı geliyor kayıtlarımda. Bilgisayarı güç tasarruf moduna aldığımda ise cızırtının %70 gibi bir kısmı kesiliyor. Kayıtlarımda kullandığım ses kartı Roland Tri-Capture. Ses kartımda bir problem yok fakat yine güç kaynağından kaynaklandığını düşündüğüm bir sorun var. Mikrofon ve gitar Input Volume ayarını %75-%80 e kadar açmadığımda hiçbir şekilde ne mikrofon sesi ne de gitar sesi ses kartına geliyor. Açıkçası bununda benim kullandığım güç kaynağından kaynaklandığını düşünüyorum çünkü 2 farklı yerde kullandığımda sorunsuz şekilde çalıştı. Güç kaynağımı servise göndermeli miyim ? Veya bu sorunu mu çözebileceğim alternatif bir şey mevcut mu ?
Cızırtı sesini duymak yardımcı olur belki diye upload etmek istedim.
MEGA
Cızırtı sesini duymak yardımcı olur belki diye upload etmek istedim.
MEGA
Son düzenleyen: Moderatör: