Güç Kaynağının Sistem Performansına Etkisi Nedir?

TeknObeY0

Hectopat
Makaleler
1
Yer
uzay
Arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce Vatan'dan aşağıdaki sistemi aldım, fakat aklıma takılan soru aldığım güç kaynağı sistemi bozar mı performansını düşürür mü?

ASUS B350M A / AMD RYZEN 5 1500X / ZOTAC GTX1060 MINI EDITION / GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz / WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB / Transcend 240GB 220S Serisi Sata3.0 (550MB Okuma/450MB Yazma) Alüminyum Kasa SSD / EVEREST RAMPAGE BTX-600 80PLUS BRONZE 600W / EVEREST RAMPAGE HECTORA GAMİNG USB 3.0 MidT ATX SİYAH KASA

Son düzenleyen: Moderatör:
Az bir voltaj dalgalanmasında kendini patlatıp sistemi de götürecektir.

Aynen, guc kaynagi sistemi ucu ucuna besleyecek hale geldiyse ilk voltaj istikrarsiginda sisteme zarar verebilir. Ozellikle voltaj arttirilarak OC yapilan bilesenlerin yanmasi da zaten bu yuzdendir.

Guc kaynaginda her zaman yetip te artacak olan modeller secilmelidir. Sizinki bence hayli hayli yeter baslarda.

2010 yılıydı galiba abim benden habersiz bilgisayarımı yaptırmaya götürmüş. Güç kaynağı patladı battlefield 2 oynarken. Duman ve PC yerinden oynadı hemen fişi çekmiştim. Tabi tüm parçalar yandı geri götürdük bizi kazıkladı ama pahalıya patladı cahil bakkala. :) Kısacası güç kaynağı çok önemlidir arkadaşlar her zaman uzun ömürlü ve sağlıklı PC için güç kaynağından kısmayın.

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Akım korumalı bir piriz ile dayanıyorum ama değiştirmeyi planlıyorum.
Aslında asıl alma nedenim sabırsız olup internetten gelmesini beklememek.

Güç kaynağı performansı etkiler şöyle etkiler senin sistemine gücü yeteri kadar elektrik veremez ise sistemin tam yükte çalışamaz zamanla güç kaynağı yetmediği içinde zaten sistem otomatik olarak reset atar bilgisayarın asıl ana bileşeni güç kaynağıdır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı