Güç tuşu kablosu ve fan kabloları koptu

Bakın, 4 ncü resimdeki her neyse, 2 tane kablonun kesilmiş ucunu görmek bana bir fayda sağlamayacak. sonuçta dünyanın her hangi bir yerinde ki her hangi bir kablonun kesilmiş 2 ucu olabilir bu görüntü ve bana hiçbir şey ifade etmeyecek. Bu 1inci resim içinde geçerli, bana bu kestiğiniz kabloların kesilmiş diğer tarafları lazım.
Anakart marka ve modelinin tam adından bahsetmiyorum bile onuda istiyorum bir zahmet.
Görselde kırmızı içine aldığım tarafların resmi lazım. Reset SW kablosunu kesmemişsiniz sanıyorum. Durum buysa bir de kasanın reset attığınız düğmesinin resmini atarsanız neler yapılacağına bakalım.
 
İşte onlar yok kopuk onlar bulamıyorum istediğiniz uçlardan tek reset tuşu var.
İşte onlar yok kopuk onlar bulamıyorum istediğiniz uçlardan tek reset tuşu var.
kasanın reset düğmesi.
 

Dosya Ekleri

  • 15893969108292742878764104323563.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 46
Şimdi aşağıdaki anakart sizin anakartınız diye tahmin ediyorum. Kırmızı içine aldığım yer kasanın açılmasını, reset atmasını sağlayan bölüm. Sizin kestikleriniz buradan söküldü. Yan tarafta mavi ve kavuniçi bir şema çizdim. Az önce resmini attığınız Reset SW kablosunu kesmemiştiniz bir tek sağlam o kablko kaldı yani hala kasaya bağlı şekilde duruyor doğrumu. Eğer doğruysa o kablonun ucunu kavuniçi ile çizdiğim 2 tane pine takacaksınız. Kavuniçi olanların en sağında zaten tel yok oradan da anlarsınız. Bu şekilde reset tuşuna bastığınız zaman sistem açılacak. Fakat sistemi açmadan önce çıplak kabloların hepsini kısa devre yapmaması için çözüme ulaştımanız gerek. Bunu yapmadan sistemi çalıştırmayın.
Bunun içinde yapmanız gereken, fan kablolarını aynı renkler birbirine denk gelecek şekilde bir birine bağlayıp bant ile sarmak. Gerçi beni o kadar zorladınız ki bu dediklerimden ne kadarlık kısmını anladınız neyi yanlış yapacak ve sisteme zarar verecek misiniz güvenemiyorum.

 
Reset kablosu evet elimde ama nereye takacağım bilmiyorum. Buradan bir arkadaşla konuştuk bulamadık. Herhangi bir şekilde reset kablosu için olduğunun işareti de yok dişte.
Bana WhatsApptan yazarsanız daha sağlıklı bir iletişim kurarız 552 303 8842
 
Yahu kırmızı ile işaretledim diyorum, kırmızı ile işaretlediğim yerin şemasını yan tarafta çizdim diyorum. Reset SW kablosunu bu kavun içi ile işaretlediğim 2 tane tele takacaksınız diyorum.
 
Yahu kırmızı ile işaretledim diyorum, kırmızı ile işaretlediğim yerin şemasını yan tarafta çizdim diyorum. Reset SW kablosunu bu kavun içi ile işaretlediğim 2 tane tele takacaksınız diyorum.
yok ki
 

Dosya Ekleri

  • 15893993726395446118822823722344.jpg
    1,7 MB · Görüntüleme: 35
Abicim senin anakartın orada mı bitiyor. Ekran kartının altında daha devam etmiyor mu aşağıya doğru. Kafanı hafif aşağı eğip ekran kartının altına baksana. Yada hiç olmadı yukarda resmini attığım anakartla kendininkini karşılaştırsana.
Sen bana aşağıdaki sarı yerin resmini atıyorsun yahu.
 

Ozur dilerim düşünemedim buldum şimdi reset kablosunu takip çalıştirayim mi bir arıza olur mu?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…