Güç ve uyku ayarlarındaki performans ayarı

Makaleler
4
Ekran Görüntüsü (9).png

Bilgisayarın ayarlar sekmesinde biraz gezinirken şöyle bir ayar ile karşılaştım. İlk başta ortada yani daha iyi performans için ayarlıydı onu en sağa yani en iyi performans kısmına çektim. İşlemci hızım 3.10'un altına düşmüyor bu ayar sayesinde. Ama benim bildiğim kadarıyla bu ayar sadece laptoplarda vardı. Benim bilgisayarım masaüstü ama bende de var. Güç planı olarak dengeliyi kullanıyorum ondan mı kaynaklanıyor acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 2004 sürümü. Recep Baltaş'ın paylaştığı linkten indirip flash bellek ile temiz kurulum yaptım.
O sürüm hakkında bir bilgim yok fakat -benim bilgisayarım için- bazı windows sürümlerinde (1703 ve 1709) bu ayar var iken 1903 sürümünde bu ayar yok. Belki windows sürümünüzle alakalı olabilir diye düşünmüştüm.

O sürüm hakkında bir bilgim yok fakat -benim bilgisayarım için- bazı windows sürümlerinde (1703 ve 1709) bu ayar var iken 1903 sürümünde bu ayar yok. Belki windows sürümünüzle alakalı olabilir diye düşünmüştüm.
Benim bildiğim bu ayar sürüm farketmeksizin sadece laptoplarda bulunan bir ayar. Masaüstü bilgisayarlarda yok yani. Arkadaşımın laptopu var onun da 2004 sürümü onda da aynı ayarlar var.
Sizin bilgisayarınızda var mı peki?

Benim bildiğim bu ayar sürüm farketmeksizin sadece laptoplarda bulunan bir ayar. Masaüstü bilgisayarlarda yok yani. Arkadaşımın laptopu var onun da 2004 sürümü onda da aynı ayarlar var.

Sizin bilgisayarınızda var mı peki?
Şuan kullandığım laptopta 1709 sürümünde bu ayar vardı. güncelleme ile 1809'a geçiş yaptım ve bu ayar şuan bende yok.

Şuan kullandığım laptopta 1709 sürümünde bu ayar vardı. güncelleme ile 1809'a geçiş yaptım ve bu ayar şuan bende yok.
Anladım. Ayarları kurcalamasam böyle bir şeyin varlığından haberim bile olmayacaktı. Daha doğrusu vardı ama masaüstü için olduğunu bilmiyordum. Neyse iyi günler yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı