Güç verimliliği ile 80+ sertifikasındaki aralık neden dengesiz?

708176

Femtopat
İnternette şöyle bir ürün gördüm

IMG_0368.png

Görmüş olduğunuz gibi güç verimliliği bölümünde %99 yazıyor ama sertifikası 80+ Gold ve bildiğim kadarıyla en üst seviye sertifika platiniumun %94 civarı birşey olması lazım, bu dengesizliğin sebebi nedir?

Güç verimliliği 99% yazan kısmı bu ürünü internette satan bilgisayarcı abimiz listelemiştir verimlilik kısmınada kaç olsa ilgi çeker deyip 99 girmiştir.

Ürünün kendi markasına ait bir sayfadan bakmıyorsan yazan hiçbir yazıya inanma. Ürünü satan kişi neredeyse istediği her şeyi yazabiliyor.

PFC (Güc Faktörü Düzeltmesi) verisini o şekilde yazmış olabilirler ki APFC devresi olan hemen hemen her PSU, 220V AC'den 220V DC'ye çevirimde, %99 oranına çıkıyor. Bu değer, çıkış ile giriş arasındaki verimlilik mevzusu değil tabii.

Resimde bulunan 3. madde;

Screenshot_20231026-174718_Brave.jpg

PFC (Güc Faktörü Düzeltmesi) verisini o şekilde yazmış olabilirler ki APFC devresi olan hemen hemen her PSU, 220V AC'den 220V DC'ye çevirimde, %99 oranına çıkıyor. Bu değer, çıkış ile giriş arasındaki verimlilik mevzusu değil tabii.

Resimde bulunan 3. madde;

Eki Görüntüle 1991038
Hocam rica etsem benim gibi anlama kıtlığı olan birisi için yeniden dillendirirmisin?

Hocam rica etsem benim gibi anlama kıtlığı olan birisi için yeniden dillendirir misin?

PSU girişindeki doğrultucu devrede oluşabilecek kayıpları (devre üzerinde kullanılan kapasitör ve bobin gibi reaktif güç elemanlari sebebiyle) minimuma indirmek ile ilgili. Gerçek güç (W) ile görünür güç (VA) arasındaki orandan bahsediyor. Açıkçası son kullanıcı icin pek de bir şey ifade eden bir veri değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı