Biraz araştırma yaptıktan sonra bilgisayarları çok yavaşlatabileceklerini okudum. Ancak R5 3600, RX 5700 XT, 16 GB RAM sistemde bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Şu anda Bitdefender (lisanslı) ve Kaspersky Total Security (deneme sürümü) yüklü.
Herhangi bir problem yaşamadım. Bir sıkıntı olur mu? Mantıklı bir hareket mi bu?
İki programın da güvenlikten başka güzel özellikleri var.
Aslında dediğiniz gibi olması lazım. Konu sahibi herhalde biraz uğraşarak kurabilmiş.Eskiden bazı antivirusler kurulamıyordu bu şekilde. Diğerini kaldırıp sadece kendisinin kurulu olmasını istiyordu. Bugün de böyle mi bilmiyorum.
KatılmıyorumBen hiçbirini kullanmıyorum ama arka planda çalışan her uygulama mutlaka sıkıntı çıkartabiliyor. Rust 14 GB'yi aşabiliyor, oynadığınız oyunlara göre de değişir.
KatılmıyorumWindows Defender dışında güvenlik yazılımı kullanmayın. Tamamen gereksiz.
Birinin bulmadığını diğerinin bulduğunu daha şu an deneyim ettim.Sadece 1 tane güzel AV kullanman yeterli bence.
Senin çakışma yok sanman çakışma olmadığı anlamına gelmez.Birinin bulmadığını diğerinin bulduğunu daha şu an deneyim ettim.
Bazı arkadaşlar galiba Bitdefender lisanslı olduğunu okumamış.
Bilgisayarı kullanan kuzenim kardeşim gibi insanlar var o yüzden evet gerekli.
Şimdiye kadar bir çakışma ya da problem deneyim etmedim. Ayrıca iki programların özelliklerinden kastlarım VPN ya da parola yöneticisi değil.
Açık değil çeviri kullandınız heraldeBir de aşağıda kırmızıyla belirttiğim ayarı işaretlemenizi öneririm. Bundan kaynaklı açıklar oluşabiliyor. Böylelikle en azından HTTPS bağlantılarda script enjekte etmez. Sayfa açılışları da hızlanır.
İki tane kurmak koruma değil korumasızlık sağlar. Sistemsel hatalar meydana gelebilir. Sadece bir tanesini kullanın. Defender gibi saçma bir yazılımı önerenlere de aldırış etmeyin bilgisiz kesim her yerde vardır. Hangisinin özelliğini sevdiyseniz onu seçip onu kullanın Kaspersky da, Bitdefender da kalitelidir.Herhangi bir problem yaşamadım. Bir sıkıntı olur mu? Mantıklı bir hareket mi bu?
İngilizce düzeyim yeterli. Çeviri kullanmadım. Vulnerability işte. Neyin dayatması veya üstelemesi bu anlamadım. Hazırlayan Kaspersky editörü açıklamasında kelime oyunu yapmışsa belki siz anlamamışsınızdır. Bahsedilen açığı bulan kişinin yazısı burada. Tarafsız olacağınızı zannetmiyorum, ama göz atabilirsiniz.Açık değil çeviri kullandınız heralde
@Murat5038 hocam zaten Kaspersky Türkiye forum moderatörü ve forum yetkilisiİngilizce düzeyim yeterli. Çeviri kullanmadım. Vulnerability işte. Neyin dayatması veya üstelemesi bu anlamadım. Hazırlayan Kaspersky editörü açıklamasında kelime oyunu yapmışsa belki siz anlamamışsınızdır. Bahsedilen açığı bulan kişinin yazısı burada. Tarafsız olacağınızı zannetmiyorum, ama göz atabilirsiniz.Daha önce de kendi sertifikasını yüklemesinden dolayı açıklar ortaya çıkmıştı.
Virüsten koruma programı şüpheli dosyaları algıladığından, bilgisayarınızı güvende tutmak için karantinaya alır. Aynı anda çalışan iki programınız varsa A programı, B programının karantinaya aldığı dosyaları algılamaya başlayabilir ve bunları başka bir yere taşımaya çalışabilir. Daha sonra program B bu dosyaları yeniden algılayabilir ve her iki programın kısır döngü içinde çalışmasına neden olabilirsiniz.
Tarafsız olacağınızı zannetmiyorum, ama göz atabilirsiniz.