Gülünce, sinirlenince baş ağırması

thedeuss

Hectopat
Katılım
28 Haziran 2020
Mesajlar
1.322
Makaleler
1
Çözümler
6
Arkadaşlar ne olup olmadığını geçip geçmeyeceğini bilmediğim için hemen doktora gitmedim. Gülünce, sinirli gibi bakınca ya da direkt sinirlenince sağ kulağımın hafif üst ve hafif arkası ağrıyor. Ne olmuş olabilir?
 
Gerilim tipi baş ağrısının genellikle stresten dolayı oluştuğu düşünülür, fakat stres sadece ağrıyı tetikleyen faktörlerdendir. Gerilim tipi baş ağrısında, başın etrafında bir bant varmışçasına basınç hissine sebep olur. Gerilim tipi en sık görülen tiptir ve nedenleri henüz bilinmemektedir.

Bu tarz baş ağrısını yönetebilmek için;

Kişinin sağlıklı alışkanlıklar kazanması, sadece gerektiği durumlarda ilaç kullanması, ilaçsız baş ağrısı ile başa çıkması ve stresi iyi yönetebilmesi gereklidir.
Gerilim Tipi Baş Ağrısı Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri | Acıbadem bu da kopyaladığım site.
 
Olabildiğince az ilaç kullan derim. Bende seninki gibi olmuyor ama sinüzit ve migren var. İlaçsız geçirmeye çalış. Genelde sinüzitim azdığında ya da migren ağrısı girince kusarsam hafifliyor. Sonra geçiyor. Sende olur mu bilmem ama bende çok işe yarıyor.

Dayanamayacak duruma gelirsen ilaç içersin. Ama bir doktora git. Bilmediğimiz bir şey olabilir bilemezsin ama sanmam bir şey çıkacağını.
 

Geri
Yukarı