Çözüldü Gümrük €30 sınırını aşınca ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

x0jony

Centipat
Daha fazla  
Amerika'dan $75'a rubik küp satın aldım ama gümrüğe takılmasından korkuyorum. İnternette bu durumu fazlasıyla araştırmama rağmen ne olacağına dair kesin bir şey bulamadım. Yakın tarihte yurt dışından alışveriş yapanlardan gümrüğe takılmadı diyenini de gördüm, gümrüğe takıldı fazlasıyla vergi ödedim diyenini de gördüm. Satın aldığım yere söylersem ürünün fiyatını az göstermek gibi şeyler yapabilirler mi?

Çözüm
Tekrardan merhabalar arkadaşlar. Benim kargom şu an gümrükte bekliyor ama arkadaşımın kargosu gümrükten sadece 522,51₺ vergiyle geçti ve bugün ilçesindeki PTT'ye geldi. İkimizin de kargosu yaklaşık 75$ değerindeydi. Şu an sunucu hatası aldığımdan dolayı vergilendirmenin fotoğrafını yükleyemiyorum.

1730654898978.png

Arkadaşlar; bugün arkadaşımın kargosu eline ulaştı, olayı çözdük. ~79$ değerindeki siparişinde bulunan ürünlerden sadece bir kısmının ücreti girilmiş, kargonun bedeli 22,33$ gözüküyor. Bu miktardan vergiyi hesaplayınca da çıkan vergiye ulaşıyoruz. Benim kargom da ~75$ değerindeydi, az önce PTT'yi aradım ve benim kargom da gümrükten geçirilip araca bindirilmiş fakat PTT'nin sitesinden vergilendirmeyi göremiyorum.
1730732760255.png
Arkadaşlar satın aldığım yerden dönüş aldım, fiyatı az gösteremeyeceklerini söylediler. Ayrıca Ticaret Bakanlığının kendi sitesinde şöyle bir madde yer alıyordu, tam olarak neden bahsediyor?
1729538887375.png

Arkadaşlar satın aldığım yerden dönüş aldım, fiyatı az gösteremeyeceklerini söylediler. Ayrıca Ticaret Bakanlığının kendi sitesinde şöyle bir madde yer alıyordu, tam olarak neden bahsediyor?Eki Görüntüle 2334755
Diyor ki madem senin ürünün 30 Euro üstünde bunu ticaret olarak değil kendin için aldın. Müşavir tutuyorsun 2-3K ona veriyorsun. Sonra ürünün boyutuna göre ve depoda kaldığı süre kadar ücret ödüyorsun. Birde ürünün %30 vergisini ödüyorsun. Sana bunların hepsi en az 5Bin TL gibi bir fiyat tutar. Bir dünyada uğraşıyorsun. Sen bunları yapıp parasını ödersen bende ürününü sana veririm diyor.

Tekrardan merhabalar arkadaşlar. Benim kargom şu an gümrükte bekliyor ama arkadaşımın kargosu gümrükten sadece 522,51₺ vergiyle geçti ve bugün ilçesindeki PTT'ye geldi. İkimizin de kargosu yaklaşık 75$ değerindeydi. Şu an sunucu hatası aldığımdan dolayı vergilendirmenin fotoğrafını yükleyemiyorum.

1730654898978.png

Arkadaşlar; bugün arkadaşımın kargosu eline ulaştı, olayı çözdük. ~79$ değerindeki siparişinde bulunan ürünlerden sadece bir kısmının ücreti girilmiş, kargonun bedeli 22,33$ gözüküyor. Bu miktardan vergiyi hesaplayınca da çıkan vergiye ulaşıyoruz. Benim kargom da ~75$ değerindeydi, az önce PTT'yi aradım ve benim kargom da gümrükten geçirilip araca bindirilmiş fakat PTT'nin sitesinden vergilendirmeyi göremiyorum.
1730732760255.png

Son düzenleme:
Çözüm

Eki Görüntüle 2344040

Arkadaşlar; bugün arkadaşımın kargosu eline ulaştı, olayı çözdük. ~79$ değerindeki siparişinde bulunan ürünlerden sadece bir kısmının ücreti girilmiş, kargonun bedeli 22,33$ gözüküyor. Bu miktardan vergiyi hesaplayınca da çıkan vergiye ulaşıyoruz. Benim kargom da ~75$ değerindeydi, az önce PTT'yi aradım ve benim kargom da gümrükten geçirilip araca bindirilmiş fakat PTT'nin sitesinden vergilendirmeyi göremiyorum.Eki Görüntüle 2344524
PTT kargo takip yazınız. Takip numarasını oraya girin. Orada ücretler kısmında görünür. Size attığı SMS üzerinden ücreti göremiyorsunuz. Hayırlı olsun. Şans sizden yana. :)

PTT kargo takip yazınız. Takip numarasını oraya girin. Orada ücretler kısmında görünür. Size attığı SMS üzerinden ücreti göremiyorsunuz. Hayırlı olsun. Şans sizden yana. :)
Hocam en başından beri hem USPS hem de PTT'nin sitesinden takip ediyorum kargoyu. Siteye şimdi yansıdı gümrükten geçtiği fakat hala vergiyi girmemişler. Resmen dalga geçiyorlar benimle.

Şaka gibi olay. Heyecandan yerimde duramıyorum. Hesapladığıma göre kargom 5$ gösterilmiş. İyi ki hiçbirinizi dinlemeyip bu riski almışım.
1730741965407.png

Kargo elime ulaştı, ödediğim vergi yukarıdaki fotoğrafta yazıyor. Üründen de çok memnunum, şirketin yaptığından da. Başka birisi de sipariş verdi ve mail attı, ona verdikleri yanıta göre şirket bilerek az göstermeye başlamış.
1730818947927.png

Son düzenleme:
Hocam en başından beri hem USPS hem de PTT'nin sitesinden takip ediyorum kargoyu. Siteye şimdi yansıdı gümrükten geçtiği fakat hala vergiyi girmemişler. Resmen dalga geçiyorlar benimle.

Şaka gibi olay. Heyecandan yerimde duramıyorum. Hesapladığıma göre kargom 5$ gösterilmiş. İyi ki hiçbirinizi dinlemeyip bu riski almışım.
Eki Görüntüle 2344668

Kargo elime ulaştı, ödediğim vergi yukarıdaki fotoğrafta yazıyor. Üründen de çok memnunum, şirketin yaptığından da. Başka birisi de sipariş verdi ve mail attı, ona verdikleri yanıta göre şirket bilerek az göstermeye başlamış.Eki Görüntüle 2345265
Paylaşmamak en doğrusu. Yayılıp kalenize önlem almasınlar. :)

Geri
Yukarı