Gümrükte kalan ürün alınır mı?

Grearuler

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Switch 2 cihazımın dock(televizyon ünitesi) bozulduğu için ve Türkiye'de olmadığından Japonya'dan yenisini sipariş etmiştim. Fakat içerisinde görünen adaptörün özellikle gümrüğe takılıp Tsk'den onay almam gerektiği için ürünümü elde edemedim. İşin komik kısmı, adaptörüm zaten var ve çalışıyor. İhtiyacım olan şey diğer parçası. Sorum şu:

Satıcı firma adaptörsüz şekilde tekrar gönderebileceğini söyledi, bu şekilde geçer mi yoksa her halükarda 30$'ı geçtiği için gümrüğe takılacak mı? Verilen kağıtta sadece adaptörün belirtildiğini görüyorum.

Ya da, direkt olarak PTT'de kutuyu açıp adaptörü atıp geri kalan parçayı almam mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
30€'yu geçerse muhtemelen yine gümrükte kalacak. Güvenilirliklerini bilemiyorum ama 30-150€ arasındaki ürünleri senin adına getirip bu prosedürleri yürüten firmalar var. Araştırıp öyle bir yöntem deneyebilirsin.

Ürün limitin üstündeyse gümrüğe takılır her türlü. Ürünü alman için gümrük müşaviri bulman lazım, onlarda söylenenlere göre ürünün 5-10 katı fiyat verebilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…