Güncel dönem borcu nedir?

erencokoy

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben 15000 TL'lik kredi kartı çıkarttırdım fakat ödemesi hakkında vs çok bir bilgi sahibi olmadığım için deneme ve öğrenme amaçlı internette 3 TL'lik bir alışveriş yaptım ve 14997 TL'lik limitim kalmıştı. Sonra karta 3 TL'lik ödeme yaptım tekrar 15000 TL limite çıktı fakat bu sefer güncel dönem borcu -3 TL diyor, bunu anlayamadım bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Basitçe anlatayım. Senin harcadığın parayı banka hesap kesim tarihinde istiyor senden. Sen 3 lira harcadın ve 3 lira ödedin. Banka bu ödediğin 3 lirayı borcu kapattın olarak saymaz, onlara 3 lira vermişsin olarak sayar. Hesap kesim geldiğinde senin bana vereceğin 3 lira var der, sana vereceği 3 lirayı yani -3 lirayı iptal eder. Sonuç olarak 15 bin limitin olur.

Yani hesap kesimden önce karta ödeme yaparsan borcu ödemez limiti arttırır, 15.003 lira yapar ve 3 harcadığın için 15 bin harcanabilir olarak gösterir. Hesap kesilince de artan limitten yani normalde olan 15 binden fazla olan parayı borcu kapatmak için alır.

Son düzenleme:
Basitçe anlatayım. Senin harcadığın parayı banka hesap kesim tarihinde istiyor senden. Sen 3 lira harcadın ve 3 lira ödedin. Banka bu ödediğin 3 lirayı borcu kapattın olarak saymaz, onlara 3 lira vermişsin olarak sayar. Hesap kesim geldiğinde senin bana vereceğin 3 lira var der, sana vereceği 3 lirayı yani -3 lirayı iptal eder. Sonuç olarak 15 bin limitin olur.

Yani hesap kesimden önce karta ödeme yaparsan borcu ödemez limiti arttırır, 15.003 lira yapar ve 3 harcadığın için 15 bin harcanabilir olarak gösterir. Hesap kesilince de artan limitten yani normalde olan 15 binden fazla olan parayı borcu kapatmak için alır.
Çok çok teşekkür ederim bütün detayıyla anlatmışsınız, en ufak ayrıntısına kadar anladım tekrar teşekkür ederim.

Ne alaka?

Ne alaka?

Merhaba, ben 15000 TL'lik kredi kartı çıkarttırdım fakat ödemesi hakkında vs çok bir bilgi sahibi olmadığım için deneme ve öğrenme amaçlı internette 3 TL'lik bir alışveriş yaptım ve 14997 TL'lik limitim kalmıştı. Sonra karta 3 TL'lik ödeme yaptım tekrar 15000 TL limite çıktı fakat bu sefer güncel dönem borcu -3 TL diyor, bunu anlayamadım bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.

Henüz ekstresi çıkmamış devam eden ay içerisindeki harcama tutarları ve varsa eskiden kalan borçlarla beraber toplam borcunuzu gösteriyor güncel borç.

Kredi kartını faize sokmadan düzgünce kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken şunlar:

1- Dönemin kredi kartı ekstresi çıktığı zaman kart borcu ödeme sayfasında göreceğiniz Dönem Borcunu tam olarak ödeyin. Ya da paranız varsa kartın toplam borcunu ödeyin. (Ama buna gerek yok)

2- Kartın dönem borcunu ödemek yerine asgari ödeme miktarını öderseniz, her ay faiz eklenmeye devam edecektir. Yani borcunuzu asgari borçları ödeyerek kapatamazsınız,

3- Asgari miktarı da ödemezseniz kartınız kullanıma kapatılabilir (siz borcunuzu ödeyene kadar).

4- Ödeme tarihi gelmeden karta para yüklemenize gerek yok, sizin yaşadığınız durum bu şu anda o yüzden halen -3 gösteriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı