Güncellemeler nasıl işlemci ısısını düşürüyor?

dilim pizza

Decapat
Makaleler
5
Daha fazla  
TikTok'ta gördüm ve kafama takıldı. Telefon ısınıyormuş ama aldığı bir güncelleme sayesinde ısınma sorunu ortadan kalkıyormuş. Yani nasıl oluyor da bu işlemcinin ısısını düşürüyor? İşlemciye nasıl oldan yardım ediyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir saçmalık mı varmış? En fazla yapacağı şey işlemcinin gecikmesini azaltır (?) veya arkadaki çalışan gereksiz uygulamaları güncelleme ile tamamen kapatırlar. Bunu da sırf performans güncellemesi diye yedirtirler adama..
arkışlar yeni ios güncelemesi ile sıvı nitrojen geliyormus ne düşünüyorsunuz (!)

Artı -1 Eksi

Arkada işlemci kullanan uygulama/işlemleri kapatarak veya optimize ederek yapabilirler belki.

İşlemcinin frekans optimizasyonu kötü olursa gerekmemesine rağmen fazla güç kullanır ve bu da ısınmalara yol açar. Veya tam tersi olursa her zaman optimum güç kullanır, ısınsa bile frekansını düşürüp kendini soğutur.

Şu kelimeden sonrasını okuyan aklıma yazık vallahi.

Televizyonda EBA gibi pazarlıyorlar diye "bilgi" öğretiyor olmuyor maalesef. 3 izlenme için sokakta çıplak gezecek yüzlerce yayıncısı var.

Güncellemeler stabiliteyi arttırabilir, bu da 1 derece belki daha az zorlar işlemciyi.

Dostum normalde böyle birşey var biliyorum da konuşuyorum sadece kafama takıldı diye sordum

Çekirdek güncellemesi ile mümkün olabilir. Ne kadar etki edeceği tartışılır.

Şu kelimeden sonrasını okuyan aklıma yazık vallahi.

Televizyonda EBA gibi pazarlıyorlar diye "bilgi" öğretiyor olmuyor maalesef.
Knk alınma ama cok aptalca konusuyorsun hira dağindan gelmesini beklemiyorsun değil mi ??? Gördüm orda kafama takıldı işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…