Günde 250 soru çözememek

244012

Hectopat
Makaleler
7
Saatlerce çözsem de o kadar soruyu çözemiyorum. Sene sonunda da sınav var. Nasıl o kadar soru çözebilirim?

Özel okul, özel ders veya dershane önermeyin imkanım yok. Okul kurslarına başlayınca gideceğim.

Sen sanıyor musun ki o günde 250 veya 500 her neyse soru çözdüm diyenler hakkını vererek çözüyor? Gel bir hesaplama yapalım seninle. Mesela matematikten 250 soru çözüyorsun ve çözdüğün soruların hepsi kolay-orta arası ise soru başına 1 dakika harcarsın ki bu da 4 saatten fazla yapar molasız. Ve bu çözdüğün 250 soru da sana emin ol bir şey katmayacaktır. Orta-zor arası veya farklı soru tipi çözersen çözdüğün sorunun süresi zaten alacak başını gidecek 8 saate ki o da en iyi ihtimal. Hiç kimse görmediği, alışık olmadığı soruları 2 dakikadan önce çözemez. Ee? Gün bitti.

Sana tavsiyem şu saçma sapan soru çözme sınırına takılmaman. Büyük ihtimalle YKS'ye hazırlanıyorsun. Bazı temel şeyler için soru sınırı koyabilirsin mesela günde 20 paragraf. Ama onun dışında kendini saçma sapan kasma. Ben dershaneye gidiyorum ve oradaki tüm hocalarım aynen şunu söylüyor, TYT kolay bir sınav gidip de zor soru bankası almayın, soruyu anlayıp hızlı çözmen gerekiyor sadece. Ders başına 1 kitap bitir ve hemen bölüm denemesine geç ardından 1 kitap daha bitir zaten TYT için 2 kitap yeterli. Şunu asla unutma:

''TYT'de zor soru yok.''

Keza AYT de öyle aslında ama biraz daha farklı. Zor sorudan çok farklı soru çözmen yeterli. Benim 9 sene aynı sınıfta okuduğum bir arkadaşım dediğimi yapıp 7K'ya girdi. Daha iyisi de olabilirdi.

Benim zamanımda TEOG vardı. O zamanlar da benim arkadaşlarım hep günde 300-500 soru çözüyorum diyorlardı. Ne oldu biliyor musun? Hiçbiri iyi bir liseye gidemedi. Günde 500 soru çözebilen birisi ya kolay soru çözüyordur ya da seviyesi çok iyidir. Umarım anlatabilmişimdir.

Bu arada, eklemeyi unutmuşum çözdüğünüz soru sayısı, ders türü ve konu türü ile de değişkenlik gösterir. Dil bilgisi soruları mesela 10 saniyede çözülebilirken paragraf soruları 1 dakikada zor çözülüyor. Ayrıca Matematik, Türkçe ve Fen derslerindeki soruların süreleri de aynı değil. Dolayısıyla ne kadar çabuk çözülürse o kadar fazla soru olur.

Benim arkadaşım geçen sene yerleşti 70K ile. Kendisi mesela sayısal günlük atıyorum 100 soru çözecekse bir kısmını hızlı çözülen Tarih, Coğrafya, Din vs. kısmından çözüyormuş ki 100'e tamamlansın. Yaptığı şey de mantıksız.

Aynı konudan defalarca soru çözmektense -varsa- eksik konularınıza çalışın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı