Günde 3-4 saat uyku yeterli mi?

Arda 2006

Centipat
Daha fazla  
Sınav haftası vs. Uyumuyorum. Fazla 3'te yatıp 6.30 gibi kalkıyorum. Okulda sınavlara çalışıyorum zaten. Bu uyku süreleri sağlığa zararlı mı? 2 haftadır aşağı yukarı böyle ve artık alismaya başlamiş gibi hissediyorum.

Calvinmibe

Decapat
Bende senin gibi yapıyorum sayisalci olduğum için okulda zaten hocalar sınav dersine kadar ders çalıştırıyor sonra da ben yatıp uyuyorum çok ders işnmez zaten ben 3-4 saat uyuyunca daha dinç oluyorum genelde.

xDraco

Decapat
Daha fazla  
Bence ağır bir işte çalışmıyorsan veya gün içinde yorucu şeyler yapmıyorsan fitness-body gibi 3-5 saat yeter. Tabi bunu sonsuza kadar devam ettirmediğin sürece :)

Umayça

Centipat
Daha fazla  
Sınav haftası vs. Uyumuyorum. Fazla 3'te yatıp 6.30 gibi kalkıyorum. Okulda sınavlara çalışıyorum zaten. Bu uyku süreleri sağlığa zararlı mı? 2 haftadır aşağı yukarı böyle ve artık alismaya başlamiş gibi hissediyorum.
Hocam 6 saatten az uyumak ömrü kısaltıp kalp krızi riskini arttırıyor. Sınava çalışacağım diye 40 yaşında vefat etmeyin.
Kaynak:6 saatten az uyku kalp hastalıklarını tetikliyor! Günde kaç saat uyunmalı?

aragonn

Hectopat
Daha fazla  
Uykudan feragat edip ders çalışmak nedir yahu? Psikolojik bir rahatsızlık bu bence ama ağır saygı duydum kardeşim sana. Kısa bir süreliğine böyle yapıyorsan tamam ama bunu hayatında rutin hale getirirsen büyük ihtimalle erken ölürsün. Dikkati elden bırakmamakta fayda var.

Prime777

Gigapat
Makaleler
29
Yer
Osmaniye, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
🖥️ PC: Core 2 Quad Q9500 | GT 430 2GB VRAM | 4 GB RAM | ASUS P5KPL- SE | Samsung 870 EVO 250 GB SSD | Windows 10 Home
Keyboard: Logitech G213 Prodigy | Mouse: Logitech G102 Lightsync | Headset: Gamepower Tinker V2 7.1 | Monitor: BenQ G922HDAL 60HZ | USB: Kioxia 32 GB 2.0 | Phone: Samsung Galaxy J7
Meslek
Öğrenci

destanyazan

Decapat
Daha fazla  
Yapmayın pazar günü baygınlık geçirdim uykusuzluktan. Yani demek istediğim yorgunluk ve uykusuzluktan bayılma ihtimaliniz var.

Machvins

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilimsel olarak önerilen 1.5 X 5 saykıl sayısıdır. Oda 7.5 saate tekabül etmektedir. O yüzden şimdi gençsiniz kaldırır vücudunuz yemek yiyerek enerjiniz gelir ama sürekli bu şekilde bir gün kitlersiniz kendinizi. Uyku yemektende önemlidir, bu yemek önemsizdir anlamına gelmesin. Bağışıklık sistemini her şeyi çöktürürsün güzel beslen güzel uyu güzel çalış başarı kaçınılmazdır. Önemli olan istikrar ve disiplindir. Herkese hayırlı geceler dilerim.

Yeni konular

Yukarı