Halil İbrahim 24
Megapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- R5 3600, RTX 4070S, 16GB RAM, 1.5TB M2SSD, B450 chipset
- Meslek
- Makine teknikeri
Merhaba, ilk başlarda hobi amaçlı ama daha sonradan yükselterek genel kullanım olarak kullanmak istiyorum. Bu işlere daha yeni gireceğim ve ilk başlarda çok fazla bir bütçem bulunmuyor. İlk olarak 500W değerinde monokristal bir panel kullanacağım, deneme amaçlı tek panel ile başlayacağım. Inverter olarak pek bir bilgim yok bir de mppt dedikleri bir şey var onu da bilmiyorum. Akü kısmına gelirsek, o kısımda çok kararsızım. Lityum demir fosfat (lifepo4) aküler için yeni diyorlar ve normal akülere kıyasla daha verimli ve daha güvenilir diyorlar. Diğer taraftan jel aküler için de güneş enerji sistemlerinde iyi olur diyorlar. Inverter ve mppt kısmından tavsiyede bulunursanız çok sevinirim bir de hangi akü daha verimli olur? Orbus marka jel aküler için kaliteli diyorlar. Lifepo4 için de ben kendim bulduğum bir akü var prismacell marka. Kendi sitesinde solar yaşam aküsü, karavan ve marin şeklinde belirtmiş. Hangisi benim gibi başlangıç seviye için yeterli olur? Bütçemi henüz ben de belirtemem ama yaklaşık bir değer vermek gerekirse 30k üstü diyebilirim.
Son düzenleyen: Moderatör: